Conference League: Fiorentina vinner finalen mot West Ham

West Ham skal prøve å vinne sin første tittel på hele 43 år, når de møter Fiorentina i Conference League-finalen i Praha i kveld. Italienerne har heller ikke vunnet et trofé på 22 år, da de vant Coppa Italia. Her er vårt spilltips til finalen.

Vincenzo Italianos menn vil også følge i fotsporene til Viola-laget som tidligere i historien har spilt to europeiske finaler, etter å ha skapt sin egen vei til Praha på imponerende vis denne sesongen.

Komfortabelt ledende i målforskjell i Europa Conference League, har Fiorentina scoret imponerende 36 mål på 14 kamper – ni flere enn andreplasserte West Ham, selv om britene har spilt to kamper mer.

Med den brasilianske angriperen Arthur Cabral i teten med syv scoringer så langt, ble 21 av disse målene scoret på bortebane, og La Viola har scoret minst tre ganger i hver av de seks siste europakampene på bortebane, og har vunnet hver eneste gang.

Klubben fra Toscana ble nummer to i gruppe A, før de feide Braga, Sivasspor og Lech Poznan av banen for å nå semifinalen der Basel ventet. Det tok ekstraomganger å slå det seige sveitsiske laget, og Antonin Baraks sene vinnermål bidro til å unngå straffesparkkonkurranse og åpnet muligheten for å bli Italias andre påfølgende vinner av Conference League.

Fiorentina avsluttet den hjemlige sesongen på en åttendeplass i Serie A da kampanjen ble avsluttet forrige helg, og en rekke med tre seire av fire avsluttet med en 3-1 seier mot Sassuolo på fredag.

Likevel, bare hvis Juventus blir utestengt fra UEFA-konkurranser, vil Viola kvalifisere seg for mer europeisk fotball neste sesong. Så med vinneren av onsdagens kamp som får direkte adgang til gruppespillet i Europa League for 2023-24-sesongen, er innsatsen enda høyere når de møter West Ham.

Mens Italiano har fått ros for å innføre en elegant spillestil og gjenopplive Fiorentinas synkende lykke, hviler det nå et press på ham for å sikre en trofé for en klubb som sist vant en større tittel i 2001 Coppa Italia. Nederlaget i årets cupfinale mot Inter gjorde at én sjanse til å skape historie gikk tapt, så nå ligger alt i sesongavslutningen i Praha.

Fiorentina vs West Ham United Odds for HUB:
Kampen starter 07/06 21:00
Kamp avsluttet

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Vincenzo Italiano hadde åpenbart dagens finale i tankene i sesongavsluttningen i Serie A, der han roterte stort på laget sitt. Fiorentina-treneren har kun ett fravær å ta hensyn til i kveld, med Salvatore Sirigu ute med skade.

For David Moyes sin del er det også kun ett fravær, med italieneren Gianluca Scamacca ute med en kneskade, noe som definitivt sørger for at Michail Antonio starter på topp for engelskmennene.

Fiorentina:

Terracciano;
Dodo, Martinez Quarta, Milenkovic, Biraghi;
Amrabat, Mandragora;
Gonzalez, Bonaventura, Ikone;
Cabral

West Ham:

Areola;
Kehrer, Aguerd, Zouma, Cresswell;
Soucek, Rice;
Bowen, Paqueta, Benrahma;
Antonio

Spilltips: Fiorentina løfter pokalen

Først og fremst gleder jeg meg utrolig til denne finalen, med to lag som aldri har møtt hverandre og som hver for seg sjelden spiller europeiske finaler. Det er også en av de største fordelene med Conference League, å få se slike nye finalekonstelasjoner som dette.

Jeg synes Fiorentina har sett utrolig friske ut på tampen av Serie A-sesongen, og resultatene i Conference League-sluttspillet taler for seg selv. West Ham har vært mer ustabile, og jeg synes også italienerne ser bedre ut på papiret.

I tillegg tror jeg finaletapet for Inter i Coppa Italia vil gi dem både ekstra energi og motivasjon til dette oppgjøret, og magefølelsen min sier virkelig at dette blir italienernes store dag.

Jeg går for Fiorantina-seier til odds 1.95 hos Spinbookie.

Fiorentina vs West Ham United Begge lagene scorer
Kampen starter 07/06 21:00
Kamp avsluttet
Fiorentina vs West Ham United Over/under 2.5 mål
Kampen starter 07/06 21:00
Kamp avsluttet
Fiorentina vs West Ham United Double Chance - Full Time
Kampen starter 07/06 21:00
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler