Chelsea bør vinne i kveld for å holde liv i medaljedrømmen

Chelsea FC – West Bromwich
Stamford Bridge, London
Premier League, runde 27
Mandag klokken 21.00

Runde 27 av Premier League avsluttes i kveld når tabelljumbo West Bromwich gjester Chelsea på Stamford Bridge i London. Les mer og få spilltips til kampen her.

Kun vunnet én av de fem siste ligakampene

Til tross for at klubben fortsatt er med i kampen om medaljer og Champions League er det for tiden langt unna god stemning i Chelsea etter kun én seier på de siste fem seriekampene. De to siste seriekampene har endt med ett 0-3-tap for Bournemouth hjemme og 1-4-tap for Watford på bortebane forrige mandag.

Dermed har Chelsea falt fra andreplassen de hadde like før jul og ned til en femteplass før kveldens kamp. Men med tre poeng vil Tottenham passeres, og Liverpool vil være ett lite poeng foran på sin foreløpige tredjeplass. Manchester City leder stadig med 72 poeng, Manchester United er nummer to med 56.

Syv poeng opp til sikker plass

West Bromwich startet sesongen relativt godt og var med å kjempe omtrent midt på tabellen langt ut på høsten i fjor. Men siden de først havnet under nedrykksstreken for ni runder siden har det bare gått en vei.

Nå ligger laget desidert sist med 20 poeng, og det er hele syv poeng opp til sikker plass. En seier i kveld vil dog føre dem helt opp i ryggen på Stoke som med sine 25 poeng innehar nest sisteplass.

Skader og suspensjoner

Kveldens hjemmelag må klare seg uten Tiemoue Bakayoko, som med sitt røde kort i den forrige seriekampen mot Watford er suspendert. Antonio Conte må trolig også klare seg uten Andreas Christensen i denne kampen også, han sliter fortsatt med en hamstringskade. I tillegg er Alvaro Morata fortsatt ute på ubestemt tid.

West Bromwich-sjef Alan pardew kan glede seg over at Jonny Evans trolig er tilbake fra sin ryggskade, mens venstreback Kieran Gibbs og midtbanespiller Grzegorz Krychowiak også trolig er tilbake fra sine hamstringsskader. En annen som har vært ute med en skadet hamstring de siste ukene er Nacer Chadli, han er ikke ventet tilbake før 24. februar.

Tidligere møter

Siden opprykket til Premier League for West Bromwich tilbake i 2002 har de to klubbene møttes totalt 23 ganger, og lite overraskende er det at det er Chelsea som har statistikken på sin side.

Totalt 17 ganger har dagens hjemmelag stukket av med seieren mot West Bromwichs tre, mens tre av kampene har endt med poengdeling.

Det første møtet denne sesongen endt med hele 4-0 til Chelsea på The Hawthorns mens Chelsea vant 1-0 i det tilsvarende møtet på Stamford Bridge forrige sesong.

Spilltips: Chelsea vinner med to mål eller mer

Antonia Conte og hans Chelsea-mannskap har kniven på strupen, og for å fortsatt være med i medaljekampen skal hjemmekampen mot West Bromwich vinnes. Chelsea starter trolig med Olivier Giroud på topp for første gang siden han ble kjøpt av Arsenal, i tillegg til at Premier Leagues kanskje beste venstreback er tilbake i startoppstillingen.

Vi går for Chelsea-seier med (-1) i handicap til fine 2.05 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler