Spilltips til kveldens Premier League-kamp mellom Brighton og Stoke

Brighton & Hove Albion FC – Stoke City FC
AMEX stadion, Brighton
Mandag klokken 21.00

Denne rundens siste Preimer League-kamp blir spilt mellom Brighton og Stoke på AMEX stadion. Vi gir deg odds og spilltips til kampen her.

Ikke tapt på de siste fire

Denne sesongen er Brightons aller første i Premier league og den første i den øverste engelske ligaen siden 1983. Og starten har vært over all forventning så langt.

Med fire tap, tre uavgjorte og fire seire på de førte elleve kampene befinner Brighton seg på en niendeplass før kveldens kamp, én kamp mindre enn lagene forann. Med seier vil laget klatre opp på åttendeplass.

Faktisk har ikke de blå- og hvitstripede tapt siden de tapte 2-0 borte mot Arsenal for fem runder siden, siden det har det blitt uavgjort mot Everton hjemme (1-1), seier mot West Ham borte (0-3), uavgjort mot Southampton hjemme (1-1) og seier mot Swansea borte (0-1).

AMEX stadion Brighton

Kampen spilles på Brighton & Hove Albions hjemmebane AMEX stadion. Den ble bygget i 2005 og tar 30.000 tilskuere.

Ni-målskamp

Stoke har hatt det man kan kalle en ujevn sesongstart der de kan vise til sterke resultater som 1-0 hjemme mot Arsenal, 2-2 hjemme mot Manchester United og 0-1 borte mot Watford.

Men laget har også tapt hele 0-4 hjemme for Chelsea og hele 2-7 borte for Manchester City i det man trygt kan kalle en ellevill kamp.

Forrige serierunde spilt Stoke 2-2 hjemme mot Leicester og de befinner seg for øyeblikket på femtendeplass på tabellen med 12 poeng. Med seier i kveld kan derimot laget gå helt opp på en tiendeplass.

Stoke kom bakpå både 0-1 og 1-2 i den kampen men høyreiste Peter Crouch fikset 2-2 og poengdelig på slutten av oppgjøret.

Skader og suspensjoner

Brighton må fortsatt klare seg uten veteranen Steve Sidwell som har lidd av en ryggskade siden starten av september og det er fortsatt usikkert når han er tilbake. Også Davy Pröpper er utilgjengelig for hjemmelaget med en lårskade.

Førstekeeper Jack Butland har vært ute siden slutten av forrige måned med en brukket finger, og måtte blant annet stå over landslagssamlingen med England. Det var ventet at han kunne returnere til dette oppgjøret med det ser ut til at Stoke ikke tar noen sjanser. Også forsvarsspilleren Geoff Cameron er meget usikker til kveldens oppgjør.

England- og Stoke-keeper Jack Butland må stå over kveldens oppgjør.

Tidligere oppgjør

Ved syv tidligere anledninger har de to klubbene møttes, og alle syv kampene har endt med seier til Stoke. Senest i 2011 ta Stoke vant 3-0 på hjemmebane i femte runde av FA-cupen.

Ellers har seirene kommet når de to klubbene har spilt sammen i Championship på 90- og 2000-tallet. Seneste ligamøte var helt tilbake i 2006 da Stoke vant 1-5 på bortebane.

Spilltips: Brighton med første seier over Stoke

Vi synes Brighton ser friske ut i år, spesielt de siste ukene, og tror Stoke vil slite i dette oppgjøret i kveld. Med 2-2-1 på hjemmebane i forhold til Stokes 1-1-3 på bortebane taler statistikkene for at Brighotn haler hjem seieren i kveld også.

Odds for kampen hos bet365:

Brighton: 2.37

Uavgjort: 3.10

Stoke: 3.50

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler