Spilltips til kveldens Eliteseriekamp mellom Bodø/Glimt og Rosenborg

Bodø/Glimt – Rosenborg
Aspmyra stadion, Bodø
Eliteserien, runde fem
Mandag klokken 19.00

Bør vinne for å henge med gullkonkurrentene

Rosenborg startet årets sesong ved å tape 0-1 borte mot medaljekandidat Sarpsborg før det ble 2-2 hjemme mot Kristiansund og 1-1 borte mot Odd. Forrige helg kom endelig seieren da gullrival Molde ble knust hele 4-0 på Lerkendal, godt hjulpet av to mål fra Lorden selv.

Med Molde slo raskt tilbake da Lillestrøm ble slått 2-1 i går, og med seier til både Vålerenga, Brann og Strømsgodset skal Rosenborg vinne i kveld for å hindre en alt for stor luke opp til de andre medaljekandidatene.

Håpløst svak hjemmekamp sist

Mens Bodø/Glimt var det klart beste laget i snøkaoset mot Lillestrøm i sin første hjemmekamp kunne det nesten se ut som at nordlendingene savnet snøen i det svake oppgjøret mot Haugesund sist hjemmekamp.

FK Haugesund var det klart beste laget i første omgang der de kontret Glimt i senk og ledet fult fortjent 2-0 til pause. Hjemmelaget var bedre med i den andre omgangen, men et sjansesløseri fra hjemmelagets side og en sen scoring av Frederik Gytkjær sørget for et ydmykende tap for Glimts del.

Skader og suspensjoner:

Bodø/Glimt har Eirik Wollen Steen (lårskade), Fredrik Andre Bjørkan (Ankelskade) og Endre Kupen (ute resten av sesongen med en korsbåndsskade) utilgjengelige. Også Kristian Fardal Opseth (krampe), Emil Jonassen (Akilles) og Brede Moe (Akilles) er usikker før avspark.

For Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsens del er Matthias Vilhjalmsson (korsbånd) enda et godt stykke unna å være klar for spill igjen i tillegg til Samuel Adegbenro (ankelskade) som er utilgjengelig i noen måneder til.

Tidligere møter

Bodø/Glimt og Rosenborg har møtt hverandre en rekke ganger i den øverste divisjonen i Norge, og siden 1948 er tallene 4-8-30.

På de seks siste kampene dem imellom, cupen inkludert, står det 2-2-2. Forrige møtet på Aspmyra var sommeren 2016, den gangen endte det 0-0 mens Glimt vant 1-0 i tilsvarende møte sommeren før der igjen.

Spilltips: Komfortabelt for RBK

Rosenborg har sjelden lange perioder i dårlig form, og vi tror hjemmekampen mot Molde forrige uke var det som skulle til for å få Rosenborg-lokomotivet i gang for sesongen. Bodø/Glimt har sett svake ut i det siste og tapte forrige helg mot et Odd-lag som fikk juling av Strømsgodset søndag.

I tillegg har ikke Glimt-toppscorer Opseth vært med for fullt på glimt-treningene de siste dagene grunnet skaden han påførte seg forrige serierunde, og Glimt-trener Kjetil Knutsen kan vurdere en formasjonsendring i kveld.

Det kan slå begge veier, vi er redd det slår greit Rosenborgs vei og får for B/B til pause/fulltid til 2.80 i odds.

Hvordan live streamer du kampen?

Det er Discovery og Eurosport som har rettighetene til å sende Eliteserien i Norge, og kampen vil derfor være tilgjengelig på TV-kanalen MAX og Eurosport Player.

Befinner du deg derimot utenfor landets grenser kan du se kampen via Unibet sin live-streamingstjeneste, så du kan både live-oddse og se kampen samtidig hos Unibet. Det eneste du trenger er en aktiv konto du har brukt til å plassere ett bet de siste 24 timer eller har penger disponibelt.

Du behøver kun å følge disse enkle stegene:

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler