Spilltips til kveldens CL-kamp mellom Barcelona og Chelsea

FC Barcelona – Chelsea FC
Camp Nou, Barcelona
Champions Leagues 16-delsfinale, 2. kamp
Onsdag klokken 20.45

I kveld møtes Barcelona og Chelsea til returmøtet i 16-delsfinalen av sesongens Champions League, klarer Chelsea nok et godt resultat på Camp Nou? Vi gir deg spilltips til kampen her.

Første mål for Messi mot Chelsea

Den første kampen i London for snart en måned siden endte til slutt 1-1 etter at Willian først ga hjemmelaget ledelsen med et flott langskudd fra 18 meter i det 62. minutt av kampen.

Vel 13 minutter senere var det gjestene sin tur til å treffe nettmaskene, og etter utrolige åtte oppgjør mellom Chelsea og Barcelona med Messi på laget kom endelig målet for argentineren i det niende møtet.

Dermed er Chelsea nødt til å komme på scoringstavlen i kveld for å ha en sjans til å avansere videre i Europas gjeveste turnering.

Ubeseiret i ligaen

28 serierunder inn i La Liga-sesongen leder Barcelona ligaen soleklart, åtte poeng foran Atlético Madrid på andreplass og hele 15 foran erkerivalene Real Madrid på tredjeplass.

Med ti seriekamper igjen å spille av sesongen er laget fra Catalonia enda ubeseiret, og det skal trolig et mirakel til for at gullet skal havne i en av de to klubbene fra Spanias hovedstad.

For Chelsea sin del går det ikke like godt for tiden. Riktig nok ble det en 2-1-seier over Crystal Palace i helgen, men før det har det blitt bortetap for både Manchester United og Manchester City, og London-laget befinner seg nå på femteplass, fire poeng bak Liverpool på fjerdeplass som gir Champions League-plass til høsten.

Skader og suspensjoner

Barcelona må klare seg uten Denis Suárez som er ute med en lyskeskade, mens det er enda usikkert om Iniesta rekker kveldens oppgjør grunnet sin hamstringsskade.

Chelsea-sjef Antonio Conte Har latt David Luiz og Ross Barkley være igjen hjemme i London, mens Antonio Rüdiger er med, men tvilsom grunnet en liten muskelskade.

Spilltips: Chelsea holder Barcelona til uavgjort

Om Chelsea skulle klare 1-1 eller bedre i Spania i kveld vil det ikke være første gangen de slår Barcelona ut av Champions League. Senest i semifinalen i 2012 da Chelsea til slutt vant hele turneringen.

Antonio Conte er en ringrev, og vi tror hans Chelsea-lag i dag kommer til å være kyniske og sikre seg minst uavgjort. Men om det blir 0-0, 1-1 eller 2-2 er vanskeligere å spå.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler