Tennis – Stortalentet Casper Ruud er klar for ny kvartfinale

Raskt og effektivt

Etter en time og åtte minutter og to strake sett-seire var kampen over og Ruud klar for kvartfinale. 18-åringen som det siste året har skutt oppover på ATP-rankingen har store muligheter til å vinne turneringen som finner sted i Lyon. For tre dager siden ble han ranket på en all time high 112 plass på listen som for øvrig toppes av briten Andy Murray forann Casper Ruuds idol, Rafael Nadal.

De største navnene i Lyon

Casper Ruud er et av trekkplastrene i Lyon

I 1995 var faren Christian Ruud oppe på en 39. plass, det høyeste noen nordmann har vært, men skulle unggutten fortsette fremgangen sin vil det bare være snakk om tid før den rekorden blir slått. I år avslutter han også sin videregående utdanning, noe som gjør at han kan fokusere enda mer på sporten. Store deler av året trener han i Alicante i Spania sammen med sin far, som han har spilt tennis sammen med siden han var fire år gammel.

Hans hittil største prestasjon kom da han fikk et wild-card til ATP 500-turneringen i Rio tidligere i år. Der slo han ut to spillere ranket på topp 100 og kom seg helt til semifinalen, hvor han tapte mot Pablo Carreño Busta, en av de 25 beste spillerene i verden. Prestasjonene her ga han innpass til Miami Open, en ATP Masters 1000 turnering.

Dropper Grand Slam-turnering

Casper Ruud jubler

Han har bestemt seg for å droppe kvalifiseringen til Wimbledon. Den klassiske turneringen har gress som underlag, noe som ikke er et favorittunderlag for Ruud. Han skal derimot spille flere ATP-turneringer i sommer og det neste store målet er US Open i slutten av august.

Men først er det klart for kvartfinale i Lyon mot canadiske Felix Auger-Aliassime, som kun er 16 år gammel. Ruud er stor favoritt og det blir spennende å se om nordmannen kan vinne turneringen og komme seg inn på topp hundre på den berømte ATP-rankingen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler