Sammendrag av den 10. etappen av Tour de France

Den tiende etappen av Tour de France var på forhånd utpekt som en etappe som skreddersydd for de norske spurterene, og når favoritter som Demaré, Porte og Renshaw falt fra i helgens etapper ble Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen sett på som enda større favoritter.

Vi fikk som vanlig et brudd i starten av etappen og det var i dag franskmennene Youann Offredo og Elie Gesbert som stakk fra hovedfeltet.

Tour de France kart

De fikk aldri et virkelig forsprang, og var på det meste ca fem minutter forann rytterene i feltet bak. Når den innlagte klatringen etter 100 kilometer var unnagjort var avstanden nede i under tre minutter. Det innlagte klatrepoenget gikk til Gesbert.

Ingen spenning ved de innlagte klatringene

Ved den innlagte spurten når rytterene hadde 56 kilometer igjen var det ingen kamp mellom de to i ubrytergruppen. Offredo var først over og tok 20 spurtpoeng mens Gesbert tok 17 poeng.

Det ble spurt i hovedfeltet og Greipel var først over og tok med seg 15 spurtpoeng. Etter han kom Kittel med 13 poeng før Alexander Kristoff kom over som nummer 5 og kunne ta med seg 11 spurtpoeng.

Ved 27 kilometer igjen var forspranget minsket til under ett minutter og det virket klart at hovedfeltet ville ta igjen de to franskmennene i front.

Edvald Boasson Hagen

I det feltet var samlet og det gjensto 3 kilometer begynte spurtlagene å kjøre, og vi fikk et sprekk i feltet der spurterene og deres hjelperyttere kjørte i fra resten av feltet. Alexander Kristoff og hans Katusha-lag hadde en god posisjon forann i feltet men også Boasson Hagen hang bra med.

Mannen i grønn trøye overlegen

Men igjen var det en Kittel som kom ut av intet på venstresiden og vant ganske overlegent. Det ser vanskelig ut å ta Kittel i år for de andre spurterene og han leder nå ganske klart når det angår den grønne ledertrøyen.

Rekkefølgen over målstreken var som følger; Marcel Kittel, John Degenkolb, Dylan Groenewegen, Rudiger Selig og Alexander Kristoff. Edvald Boasson Hagen kom inn på en tiendeplass.

Chris Froome leder fortsatt sammenlagt og vil bære den gule ledertrøyen også i dag.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler