Spilltips til kveldens skotsk Premiership-kamp mellom Aberdeen og Rangers

Aberdeen FC – Rangers FC
Pittodrie stadion, Aberdeen
Skotsk Premiership, runde 37
Tirsdag klokken 20.45

Det er klart for den nest siste serierunden i den øverste skotske ligaen, og med suverene Celtic kronet som seriemester for flere runder siden er kampen om medaljer som utgjør spenningen i toppen av tabellen.

Kanskje ender det med en gjentakelse fra forrige sesong, der Aberdeen til slutt sikret andreplassen med ni poengs margin ned de tidligere gigantene Rangers. I år kan dog avstanden maks bli åtte poeng.

Ikke sluppet inn mål i sluttspillet

Skotske Premiership består av 12 lag, der alle lagene spiller tre ganger mot hverandre i den første delen av sesongen, enten én hjemmekamp og to bortekamper eller vice versa. Etter 33 runder deles tabellen i to, der man møtes én gang til mot lagene i sin avdeling. Med andre ord spilte Aberdeen to bortekamper mot Rangers i første del, og tar dermed imot dem på hjemmebane i sluttspillet.

Og i sluttspillet har det gått riktig så godt så langt for Aberdeen. 2-0 borte mot Kilmarnock, 2-0 hjemme mot Hearts og 0-0 hjemme mot Hibernian er status så langt. I den siste serierunden skal Aberdeen til Celtic Park for å møte ligamesterne.

På Celtic Park var også Rangers gjester for to runder siden, uten særlig hell. Kristoffer Ajer og resten av laget til Brendan Rogers ga seg ikke før det sto 5-0 på måltavlen. De to andre spilte kampene i sluttspillet for Rangers har endt med 2-1 over Hearts og 1-0 over Kilmarnock, begge på hjemmebane. I den siste kampen venter Hibernian på bortebane.

Gerrard tar over i sommer

Overraskelsen var stor i fotball-verdenen når ryktene om at Steven Gerrard var på vei til Rangers som trener begynte å versere for et par uker siden, og sent forrige uke kom bekreftelsen fra Glasgow.

Den tidligere Liverpool- og England-kapteinen tar over manager-rollen i sommer og har skrevet under en kontrakt som binder han til den skotske storklubben frem til sommeren 2022.

Til klubbens hjemmesider sa den nåværende U18-manageren i Liverpool følgende:

-Jeg er beæret over å bli den neste manageren i Rangers. Jeg har enorm respekt for denne fotballklubben, dens historie og tradisjoner. Jeg kan ikke vente med å starte denne reisen med Rangers, og vi ser mot å bygge på alle suksessene klubben har oppnådd.

Lagnyheter

Kveldens hjemmelag har midtstopper Michael Devlin ute resten av måneden, mens Chidiebere Nwakali er ventet tilbake over helgen, begge med kneskader.

For Rangers sin del er tre spillere utilgjengelig grunnet skade, Declan John, Josh Windass og Lee Hodson. I tillegg er både Lee Wallace og Kenny Miller ute med karantener.

Forventede lagoppstillinger

Aberdeen (4-2-3-1): Lewis; Logan, O’Connor, McKenna, Reynolds; Ball, Shinnie; Mackay-Steven, May, McGinn; Cosgrove

Rangers (4-5-1): Alnwick; Tavernier, Bates, Martin, Halliday; Dorrans, Holt, Candeias, Cummings, Murphy; Morelos

Hvordan få sett kampen med live stream i Norge

Kampen kommer ikke til å gå på tradisjonell TV i Norge, men det finnes uansett muligheter for å få sett kampen i Norge. Unibet viser kampen for alle sine kunder.

Alt du behøver er en aktiv konto hos Unibet, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Spilltips til kampen mellom Aberdeen og Rangers

Det er to av Skottlands absolutt beste klubblag som møtes i kveld, og sett bort i fra stortapet for Rangers mot Celtic er det to lag i god form for tiden. Men Aberdeen virker bunnsolide fremover, og skal ha fordel av hjemmebane på erverdige Pittodrie. Rangers på sin side har virkelig funnet nettmaskene denne sesongen, nærmere bestemt 70 ganger.

Vi er spenstige og går for Aberdeen-seier pluss begge lag scorer til fine 4.90 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler