UKJENT STORTALENT FØLER SEG KLAR FOR NYE UTFORDRINGER

Foto: Svein Myrdahl

Nicolas Kamango(18) ble invitert på prøvespill i AC Milan som 15-åring etter å ha blitt oppdaget på fotballskole. Tre år etter kan det tekniske stortalentet fra Gran igjen få sjansen til å vise seg frem i utlandet. I mellomtiden trener den offensive midtbanespilleren med Hønefoss.

Stortalentet som både spiller på junior og A-laget til Gran IL, har i år levert en god sesong i 3.divisjon. Men Gran klarte ikke å kvalifisere seg til neste års regionalliga og dermed føler unggutten at det er på tide å komme seg videre etter en sesong hvor han har scoret tre mål og tidvis vist frem sitt store talent.

– Jeg ønsker jo så klart å bli best mulig og for å klare det trenger jeg å komme meg til en klubb på høyere nivå, forteller Kamango til Fotballkanalen.

Nå kan det bli et nytt prøvespill i utlandet. Etter hva Fotballkanalen erfarer skal Kamango ha blitt invitert på prøvespill til en engelsk League One-klubb.

Trener med Hønefoss

Sammen med lagkamerat Martin Olimb har han trent fast med 2.divisjonslaget Hønefoss etter sesongslutt. Ungguttens rådgiver Eskil Hemmingby forteller at Kamango har gjort sakene sine bra.

– Han trener med Hønefoss BK midlertidig nå, og har fått gode tilbakemeldinger der, og ønskes på feltet enda mer fremover. Utenom dette ser vi frem til oppholdet i England i januar, såfremt ikke andre toppklubber her i Norge skulle komme på banen med et interessant tilbud.

Kamango har først og fremst kvaliteter offensivt i banen og trives veldig godt som offensiv midtbane eller som kantspiller. Han er en typisk playmaker som setter opp angrep, og kommer seg i fine posisjoner på siste tredjedel.

Selv syntes Kamango han har fått vist seg frem bra på treningene til Hønefoss.

– Jeg føler jeg takler nivået helt greit, og tilpasningen går mest på å lære seg hva som kreves for å passe inn i deres spillestil, forteller han videre.

Hemmingby mener det er rart større klubben ikke har vist interesse for stortalentet.

– At norske klubber ikke har fått øynene opp her er merkelig. Han har kvaliteter som veldig mange i norsk fotball ikke har. Han har en spillestil som er veldig sjelden her i Norge, han har en flow og flyt i spillet sitt med sine finesser som gjør han ekstra synlig, forteller rådgiveren til Fotballkanalen.

Lært av fortiden i Afrika

Nicolas Kamango kom til Norge fra Kongo da han var 12 år. Der var forholdene litt annerledes enn på Hadeland. Han har lært mye i oppveksten i Afrika som han får bruk for nå.

– Vi spilte fotball barbeint, og lagde baller av plastposer, sa han til Hadeland Avis i forbindelse med et tidligere intervju.

– Jeg lærte at uansett hvor talentfull du er så trenger du å jobbe hardt for å utvikle deg selv videre. Fotball har alltid vært drømmen min og jeg har alltid vært klar til å satse 100% på fotballen, sier han til Fotballkanalen.

Det blir spennende å se om det blir Hønefoss, England eller en annen norsk klubb som velger å satse på det unge stortalentet de neste sesongene.

Fotballkanalen

268 Artikler