Stortalentet ønsker seg videre fra Elverum – Må trene med andrelaget

Problemer med utdanningskompensasjonen

Svinland signerte omsider for Elverum før fjorårets sesong etter å ha prøvespilt for en rekke klubber. Den unge midtbanespilleren til Elverum var høyaktuell for både LSK og Kongsvinger på samme tidspunkt i fjor, men ingen av klubbene valgte å satse på 19-åringen.

25 kamper og ett mål ble det Svinland i 2018 og nå er både han og agent Kevin Ingebrigtsen klar på at det jobbes med å finne ny klubb.

– Det er ingen gunstig situasjon å sitte uten klubb i februar. Sånn sett har vi noen utfordringer. Men vi jobber med saken, forteller Ingebrigtsen til Østlendingen(krever + abonnement).

FFK-trener Per Mathias Høgmo var imponert over det han så av unggutten på prøvespill, men dialogen har strandet, trolig grunnet en litt for dyr utdanningskompensasjon. Ifølge Svinlands agent har Elverum tidligere gitt uttrykk for at de vil slippe spilleren gratis om et tilbud skulle komme. Daglig leder i Elverum, Per Kristian Krogsæter mener klubben har strukket seg langt.

Ødela overgang til FFK

– Det er NFFs overgangsreglement som fastsetter hva klubbene har krav på i utdanningskompensasjon. Dette varierer ut fra hvilket nivå spilleren går fra og til. I dette tilfellet var det snakk om en klubb på samme nivå som oss og det gir en relativt lav sum. Vi valgte likevel å redusere vårt krav med 30 prosent, som et utgangsbud til FFK. Vi hørte aldri noe mer fra FFK etter at Remi hadde vært på prøvespill, så det kan jo hende at det er flere grunner enn et økonomisk krav som gjorde at det ikke ble noe av overgangen. Vår generelle erfaring med slike saker er at de som oftest løser seg dersom den sportslige kvaliteten er god nok, sier daglig leder i Elverum Fotball, forteller Krogsæter til lokalavisen.

Han benekter at det foreligger en skriftlig avtale, og føler klubben har opptrer i tråd med det som har vært lovet.

– Det har aldri vært skrevet en spesifikk avtale om dette, men vi ga Remi en lovnad om å redusere kravet til utdanningskompensasjon dersom det skulle dukke opp noe. Den var i første omgang myntet på interessen fra Lillestrøm, men i dette tilfellet er det snakk om en konkurrent for oss i 2. divisjon. Vi har likevel vårt trygt på det rene, ved at vi som et utgangsbud gikk ned 30 prosent på kravet. Hvor vi kunne endt til slutt fikk vi jo aldri noe svar på, sier Krogsæter videre.

Nå begynner det å haste for midtbanespilleren, som gjerne vil slippe å gå tilbake til PostNord-ligaen i 2018.

Fakta om utdanningskompensasjon:

Utdanningskompensasjon beregnes fra perioden hvor spilleren er 12-21 år og skal kun utbetales om spilleren skriver proffkontrakt med sin nye klubb. Sum for kompensasjon varierer og avhanger blant annet av spillerens alder, klubbenes sportslige nivå, og alderen på spilleren

Silly Season

65 Artikler