Slaven Bilic sparket, -hevder David Moyes tar over

West Ham bekrefter på sine hjemmesider i dag at manager Slaven Bilic har fått sparken, begrunnet med at forandring trengs for å få klubben til å utvikle seg positivt.

På nedrykksplass

West Ham har underprestert over lengre tid nå og 1-4-tapet for Liverpool på hjemmebanei helgen var tydeligvis det som fikk begeret til å renne over for styret i klubben.

– Ledelsen i West Ham vil takke Slaven Bilic og hans team for deres innsats de siste årene, men mener det nå er nødvendig med en endring for at klubben skal fortsette i en positiv retning, og oppnå våre ambisjoner, heter det i uttalelsen fra West Hams styre i dag.

Videre skriver de at klubben nå ser på dette som en god mulighet for å få inn en kvalitetsmanager som kan komme med friske ideer, organisering og entusiasme til en veldig talentfull spillergruppe.

Klubben presiserer også at de har full tro på at den nåværende troppen er god nok for å møte klubbens forventninger i Premier League.

Klubben befinner seg på attendeplass i Premier League for øyeblikket. Elleve kamper inn i sesongen har klubben kun vunnet to kamper og sanket ni poeng.

God førstesesong

Slaven Bilig tok over West Ham i 2015 og tok klubben til en imponerende syvendeplass i sin første sesong og klubbens siste på Upton Park.

Forrige sesong var klubbens første på deres nye hjemmebane, London stadion, men endte på en skuffende ellevteplass. West Ham håper nå en ny manager kan redde denne sesongen.

London stadion

West Hams hjemmebane, London stadion.

Hevder Moyes tar over

Den engelske avisen The Guardian skriver at West Ham ønsker tidligere Everton, Manchester United og Sunderland-manager David Moyes på en kontrakt som strekker seg ut sesongen.

Skotten er for øyeblikket arbeidsledig etter at han fikk sparken som Sunderland-manager etter å ha havnet helt sist på tabellen forrige sesong.

David Moyes har allerede vært frampå angående jobben i West Ham, og la til følgende overfor BeIN Sports for ett par dager siden:

– Jeg har hele tiden sagt at jeg vil tilbake til trenerjobben. Dersom den rette muligheten kommer, er jeg interessert.

Moyes er nok svært interessert i å bevise at han fremdeles har ferdighetene til å gi en klubb suksess etter flere mislykkede forsøk i Manchester United, Real Sociedad og Sunderland.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler