Pape Paté Diouf er med Aalesund på treningsleir i Marbella

Den tidligere Molde- og Odd-spilleren Pape Paté Diouf har vært klubbløs siden sesongen ble avsluttet i fjor. Nå kan Aalesund bli neste stoppested for den senegalesiske spissen.

Skuffende Odd-sesong

Pape Paté Diouf kom til Odd før fjorårssesongen, men med kun ett mål på tretten kamper var han en del av Odds store problem i 2017, nemlig å score mål.

Derfor ble det ikke ny kontrakt med Odd på spissen som nå har rukket å bli 31 år gammel. Han var også i Odd på et låneopphold tilbake i 2015, den gangen ble det fem mål på ti seriekamper for Skiensklubben.

Mislykket Danmark-opphold

Diouf kom til Molde så langt tilbake som i 2006, og var hele seks år i klubben før turen gikk videre til FC København. Han scoret 12 mål på 14 seriekamper i 2011 før han ble solgt til FCK på sommeren, og var dermed svært delaktig for å sikre Moldes seriegull den sesongen.

I Danmark ble det derimot ikke særlig suksessfullt, og allerede sesongen etter var han tilbake på lån i Molde. I 2013/14-sesongen var han i Esbjerg på lån før han sommeren 2014 ble hentet tilbake til rosenes by.

Møter russisk motstand

Nå kan det se ut til at karrieren kan fortsette i Møre og Romsdal, hos Lars Bohinens Aalesund. Aalesund har sin første sesong i OBOS-ligaen siden 2006.

Under treningsleiren i Spania skal tangotrøyene møte FC Rostov fra Russland og IK Start, og det blir trolig muligheter for å se senegaleseren i aksjon i disse kampene.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler