Luciano Spaletti returnerer til Stadio Olimpico som Inter-manager

Roma – Inter Milan
Serie A
Lørdag klokken 20.45

Andre serierunde i Serie A spilles denne helgen og et av de mest spennende oppgjørene er Roma som tar i mot Inter. Les mer og finn ut hvordan du ser kampen via live stream.

Møter tidligere elever

Det mest interessante med kampen er tidligere Roma-manager Luciano Spalettis retur til Roma og Stadio Olimpico.

Spaletti trente Roma mellom 2005 og 2009 og returnerte igjen forann forrige sesong. Det ble heller kortvarig da han etter sesongen ble enig med klubben om å terminere kontrakten.

En uke senere ble han bekreftet som ny manager for Internazionale, og nå skal han altså tilbake til gamleklubben allerede i andre serierunde.

Inter kommer fra en meget skuffende sesong

De tidligere Champions League-mesterene fra 2010 har slitt i hjemlig serie helt siden 2011 men hadde en liten opptur for to sesonger siden da det ble en fjerdeplass.

Men etter hele manager-bytter forrige sesong ble det til slutt en syvendeplass, plassen bak erkerival AC Milan. Den sure syvendeplassen betyr også at klubben ikke skal spille europacup denne sesongen.

Edin Dzeko i akjson for Roma

Edin Dzeko i akjson for Roma.

Roma imponerte

Men AS Roma på sin side hadde en meget god sesong der de lenge ga Juventus kamp om ligatittelen. De endte til slutt på andreplass, 4 poeng bak de seks ganger mesterene på rad, Juventus.

Hovestadslaget har nå ikke vært dårligere enn nummer tre siden 2013 og forhåpningene er høye blant supporterene til at den nye manageren Eusebio Di Franscesco kan få klubben enda nærere tittelen denne sesongen.

Solgte en av stjernene til Liverpool

Roma solgte i sommer Mohamed Salah til Liverpool for rundt 400 millioner og Antonio Rüdiger til Chelsea for litt over 300 millioner kroner.

Inn har spillere som Rick Karsdorp kommet fra Feyenoord for 140 millioner og Cengiz Under fra Basaksehir for 125 millioner.

Inter på sin side har solgt Geoffrey Kondogbia til Valencia for litt over 250 millioner, men klubben har brukt betydelig mer penger enn de har solgt for i sommer.

Tre storkjøp har klubben gjort i form av Milan Skriniar fra Sampdoria, Matias Vecino fra Fiorentina og Joao Cancelo fra Valencia for totalt over 900 millioner kroner.

I tillegg har de kjøpt Borja Valero fra Fiorentina og Dalbert Henrique fra Nice, noe som gir en totalsum på spillere kjøpt i sommer på godt over 1 milliard kroner. Det satses friskt i Milan.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget har tre spillere ute med skade. Emerson er fortsatt langtidsskadet med et ødelagt kne mens Rick karsdorp og Bruno Peres er ute ett par uker hver med en meniskskade og en ødelagt muskel.

For Inter sin del ser troppen enn så lenge helt frisk og raskt ut. Ingen av lagene har spillere ute med karantene.

Hvor spilles kampen?

stadio Olimpico i Roma

stadio Olimpico i Roma.

Kampen spilles på Olympiastadion i Roma, eller rettere sagt Stadio Olimpico. Stadionen som ble bygget helt tilbake i 1901 var blant annet finalearena for VM i 1990 og Champions League-finalen i 2009.

Kapasiteten er på 70.000 tilskuere og den er også Lazio sin hjemmebane i tillegg til Roma sin. Roma er i planleggingsfasen for en helt ny egen stadion med kapasitet på 52.000 tilskuere som etter planen skal stå ferdig i 2020.

Hvor kan du se kampen?

Via Viasat kan du se kampen på tv med Viasat Sport eller på nett med Viaplay. Via live stream kan du se den med bet365 sin live streamingstjeneste om du har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at du har et beløp disponibelt på konto eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne pluss flere andre kamper fra Serie A. Du kan også se Bundesliga, La Liga, Ligue 1 og flere tusen andre fotballkamper gjennom sesongen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler