Henning Berg presentert som ny hovedtrener for Stabæk

Det var under en pressekonferanse klokken 10 i dag onsdag 04.07 at Stabæk presenterte sin nye profilerte trener. Allerede søndag leder han klubben i sin første kamp da Start venter på motsatt banehalvdel i Kristiansand.

Henning Berg kommer jobber som hovedtrener i ungarske Videoton og polske Legia Warszawa, og dette er den tidligere landslagsspillerens første trenerjobb i Norge siden han forlot Lillestrøm tilbake i 2011.

Får mye ut av lite ressurser

Til Stabæks hjemmesider har mannen med 100 landskamper for Norge følgende å si:

– Jeg synes Stabæk i mange år har vært flinke til å få mye ut av lite ressurser. De tør å tenke store tanker selv om de er litt små. Og det er en god egenskap. De er offensive, positive og de går sine egne veier.

Og fortsetter:

– Jeg gleder meg til å begynne å jobbe med spillerne, støtteapparat og være en del av klubben. Stabæk er en klubb jeg kjenner godt. Synes de har en klar og tydelig filosofi i hvordan de jobber, og hatt det over tid og fått mye ut av lite ressurser. Det er en spennende klubb. De har mange unge, gode og lovende spillere som kan ta store steg.

Henning Berg startet spillerkarrieren sin hos Vålerenga i 1988, og fikk 66 kamper for hovedstadsklubben før turen gikk videre til Lillestrøm, Blackburn, Manchester United og tilbake til Blackburn. Han avsluttet spillerkarrieren i skotske Rangers før han tok over treneransvaret i den tidligere Eliteserie-klubben Lyn.

Berg vant blant annet Champions League med Manchester United og Premier League med både Manchester United og Blackburn Rovers.

Foto: @stabak_fotball på Instagram

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler