Se Derby de Lisboa mellom Benfica og Sporting CP med live stream

Benfica – Sporting CP
Estádio da Luz, Lisboa
Portigisisk Primeira Liga, runde 16
Onsdag klokken 22.30

Onsdag er det klart for et klassisk storoppgjør i portugisisk fotball da andreplasserte Sporting CP gjester tredjeplasserte og byrival Benfica på Estádio da Luz. Les mer og få live stream til kampen her.

Hjemmelaget med kniven på strupen

Benfica som er regjerende mestere i den portugisiske toppligaen har blitt plassert i skyggen av de to andre toppklubbene Porto og Sporting CP som begge enda er ubeseiret i ligaen denne sesongen.

Med 11 seire, tre uavgjorte, kun ett tap og hele 37-10 i målforskjell burde det bare være velstand i den meriterte klubben. Men når Porto og Sporting står med 12 seire, tre tap og null tap er det Benfica som har presset på seg onsdag.

Sjelden er utrykket en sekspoengskamp mer treffende, og Benfica vil få det tøft med å forsvare tittelen om de to hovedutfordrerne skulle havne seks poeng foran så sent inn i sesongen.

Kun tapt tre tellende kamper denne sesongen

Sporting CP er som nevnt ubeseiret i den portugisiske ligaen så langt denne sesongen, og har også kommet seg videre i de to portugisiske cupene.

I Champions League ble det tredjeplass i gruppespillet i samme gruppe som Barcelona, Juventus og Olympiakos, og de to tapene mot Barcelona og det ene mot Juventus er klubbens eneste tap så langt denne sesongen.

Og også her har Sporting plassert byrival Benfica i skyggen. Benfica tapte nemlig alle sine kamper i gruppespillet i Champions League i gruppe med russiske CSKA Moskva, sveitsiske Basel og Manchester United.

Tidligere møter

Kampene mellom Benfica og Sporting CP, også kaldt Derby de Lisboa, er de mest tradisjonsrike kampene portugisisk fotball har å by på og ikke mindre enn 300 ganger har de møttes siden det første møtet tilbake i 1907.

Og det er kveldens hjemmelag som har et lite historisk overtak med sine 130 seire mot Sportings 108. 62 av dem har endt med uavgjort mens målforskjellen er 506-463 i favør Benfica.

Forrige sesong endte det med 2-1-seier til Benfica i det tilsvarende oppgjøret mens Sporting holdt det som skulle bli ligamesterene til uavgjort 1-1 som hjemmelag.

Estadio de Luz

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget må klare seg uten veteranen Luisâo som har vært ute med en kneskade siden midten av desember, og det er noe usikkert når han er ventet tilbake i full trening. I tillegg er spissen Raúl Jiménez også ute med en kneskade, og heller ikke han kan det sies med sikkerhet når er tilbake.

Kun en spiller er på Sporting CPs skadeliste, Jonathan Silva som har vært ute siden midten av november, også grunnet en kneskade. Han er ventet tilbake i starten av neste måned.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende portugisisk fotball i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på TV i Norge.

Men det er fortsatt mulighet for alle som ønsker å se den portugisiske toppkampen. Bet365 sender denne og de fleste andre Primeira Liga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Primeira Liga, Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler