Artig London-derby i FA-cupen søndag når Tottenham tar imot AFC Wimbledon

Tottenham Hotspurs – AFC Wimbledon
Wembley stadium, London
FA-cupen, tredje runde
Søndag klokken 16.00

Tottenham tar søndag imot kult-laget AFC Wimbledon på Wembley i den tredje runden av den engelske FA-cupen. Les mer og få live stream til kampen her.

Sliter i League 1

AFC Wimbledon ble stiftet i 2002 av Wimbledon FCs fans som en protest mot at klubben flyttet fra bydelen Wimbledon til Milton Keynes. Wimbledon FC ble senere stiftet til Milton Keynes Dons FC.

Klubben startet i divisjonen Seagrave Hualage Combined Counties League, en liga bestående av lag fra London-området. Siden den gang har det blitt hele seks opprykk til der de nå befinner seg, Football League 1, som er det tredje høyeste nivået i engelsk fotball.

Men et opprykk til Championship ser så langt ut til å være godt utenfor rekkevidde. Etter 25 spilte kamper denne sesongen befinner AFC Wimbledon seg på 21. plass, den øverste av nedrykksplassene.

Uavgjort i London-derbyet

Tottenham tok torsdag i mot West Ham på Wembley i det som var den siste Premier League-kampen i sesongens julerush. To langskudd av Pedro Obiang og Heung-min Son sørget for at kampen endte 1-1.

Det plasserer Tottenham på en femteplass i Premier League med 41 poeng etter 22 spilte kamper. Det er tre mindre enn Liverpool på fjerdeplass og to mer enn erkerivalene Arsenal på plassen under.

Tidligere møter

De to klubbene har faktisk møtt hverandre én gang før, så sent som oktober i fjor. Det var i andre runde av Football League Trophy, en turnering forbeholdt de lavere divisjonene i det engelske ligasystemet.

Men klubber fra Championship og Premier League kan også delta, men de må delta med et lag der brorparten av spillerne er under 21 år gamle.

Tottenham stilte ikke med en eneste førstelagsspiller og AFC Wimbledon stakk av med seieren etter å ha vunnet 4-3 på hjemmebane.

Skader og suspensjoner

Tottenham-manager Mauricio Pochettino kan glede seg over en mer eller mindre skadefri tropp. Eneste spiller som må stå over er midtstopper Toby Alderweireld som har vært ute siden starten av november med en hamstringskade. Han er ventet tilbake i starten av neste måned.

Det er så langt ingen skader eller suspensjoner å melde om for kampen bortelag, vi vil oppdatere om det skulle komme inn nye rapporter før avspark.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen på Viasat 4 er det andre alternativer for å se dette gigantoppgjøret fra FA-cupens tredje runde, blant annet bet365.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler