Pass på at setebeltet er skikkelig festet lørdag – Arsenal tar imot Liverpool på Emirates

Det skiller kun to plasser og fire poeng mellom de to lagene, som begge nyter imponerende rekker med ubeseirede kamper. Vil det vedvare, eller må ett av lagene se rekken ryke lørdag kveld?

Arsenal – Liverpool
Emirates stadion, London
Premier League, runde 11
Lørdag klokken 18:30

Unai Emery fikk en tung start på Arsenal-karrieren, med tap for tittelkonkurrentene Manchester City og Chelsea i de to første seriekampene. Men siden den gang har ikke Arsenal tapt, og før 2-2-kampen borte mot Crystal Palace forrige serierunde ble det 12 seire på rad i alle turneringer.

Men nå venter den tøffeste utfordringen på mange uker for Emery og co, og kampen mot Liverpool vil bli en god pekepinn på hvor eksakt «The Gunners» ligger an i terrenget i denne etter-Wenger-tiden.

De fleste fans hadde nok før sesongen sett seg meget fornøyd med klubbens nåværende posisjon på tabellen, Champions League-plass og kun fire poeng opp til Manchester City og Liverpool i føringen.

Det er en imponerende rekke med resultater så langt, men det råder fortsatt en del usikkerhet rundt om klubben faktisk er kapabel til å kjempe om tittelen eller en topp fire posisjon helt til det siste, da man ikke har fått teste seg mot en av de seks andre store siden kampdag to i Premier League.

Beste sesongstart siden 2002

Kun én gang tidligere i Premier League-æraen har Liverpool startet sesongen med å gå 11 kamper uten å tape, og seier borte mot Arsenal lørdag vil dermed sørge for at starten på 2002/03-sesongen blir overgått.

Man har ikke klart å matche Manchester City når det kommer til antall mål scoret, men starten av denne sesongen har, i motsetning til den forrige, blitt bygget på et solid stykke defensivt arbeid.

Liverpool har kun sluppet inn fire mål på sine første ti ligakamper denne sesongen, så få mål har Liverpool aldri sluppet inn på dette tidspunktet i Premier League-sesongen noensinne, og det er tre ganger færre enn Arsenal har gjort hittil.

I tillegg er det nå tegn på at angrepet virkelig begynner å våkne, med Mohamed Salah i spissen. De to siste kampene har resultert i hele åtte mål, etter at man kun scoret tre ganger og vant én på fem forsøk.

Den egyptiske stjernen har hatt en noe treg start på sesongen sammenlignet med den fantastiske sesongen han hadde i fjor, men står nå med fire mål på sine siste tre kamper, og bidro i tillegg med to assists i forrige helgs 4-1-seier over Cardiff City.

Skadekrise i Arsenal-forsvaret

Arsenal opplever før kampstart noe som er en liten krise i forsvaret, med både Sead Kolasinac og Nacho Monreal ute med hamstringskader. Det betyr at Granit Zhaka trolig fortsetter på backplass. I tillegg er Hector Bellerin usikker, han ble byttet ut i møtet med Crystal Palace forrige helg med en muskelskade, og kommer til å bli testet helt opp mot avspark lørdag kveld.

På midtbanen må unggutten Matteo Guendouzi stå over på grunn av karantene etter det røde kortet han fikk i Ligacup-møtet med Blackpool onsdag. Det kan åpne opp for Aaron Ramsey, som er linket til nettopp Liverpool neste sommer når kontrakten med Arsenal går ut.

Jürgen Klopp på sin side kan dessverre ikke ønske Jordan Henderson tilbake i startoppstillingen, kapteinen har mistet de to siste kampene på grunn av et hamstringproblem. Det damme gjelder Naby Keita, som sliter med samme skade.

Forventede lagoppstillinger

Arsenal: Leno; Lichtsteiner, Holding, Mustafi, Xhaka; Torreira, Ramsey; Iwobi, Ozil, Aubameyang; Lacazette

Liverpool: Alisson; Gomez, Lovren, Van Dijk, Robertson; Milner, Lallana, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane

TV og live stream

TV2 har eksklusive rettigheter til Premier League i Norge og kampen er derfor kun tilgjengelig via deres kanaler. Du kan se kampen enten på TV2 Sport Premium og på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Spilltips: Liverpool vinner

Arsenal har en imponerende rekke med kamper uten tap å vise til, men prestasjonene forrige helg hadde ikke holdt til å stjele poeng fra Liverpool i den formen de viser for tiden. Salah er tilbake i slag, og Firmino og Mané har også vist den siste tiden at det bor mye mål og målgivende i dem.

I tillegg sliter hjemmelaget med skader i et forsvar som allerede fra før av har sluppet inn mye mål. Vi tror det blir vanskelig å stoppe Liverpools angrepsrekke. Bortelagets forsvar er også bunnsolid, men det finnes mye kvalitet også i Arsenals angrepsrekke.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler