L’pool – Man Utd, gjør deg klar til North-West Derby

Siden første møte på Anfield for litt over 123 år siden har ting utviklet seg og kampen mellom Liverpool og Manchester United har blitt et av de viktigste oppgjørene i hele verden. I forrige kamp spilte Liverpool 1 – 1 uavgjort på Old Trafford.

Liverpool – Manchester United

Det er ikke bare det siste møtet som endte uavgjort, faktisk har alle de tre siste endt uavgjort. Kampen er viktig for begge lag, ikke bare på grunn av poeng, men det ligger veldig mye prestisje i oppgjøret som også er kjent som et av de største derbyene.

Liverpool har hittil somlet i Premier League, og det er noe Klopp har vært veldig bevisst på. Han har nevnt at det har blitt forbedringer, uten at det virkelig har gitt et klart uttrykk i flere seiere. Hittil har Liverpool formen 3 – 3 – 1, mot Manchester Uniteds sterke 6 – 1 – 0.

Spillere som ikke stiller

Liverpool har fire spillere med skader, viktigst er kanskje venstrevingen Sadio Mané, angrepsspilleren med 3 scoringer hittil, og nok til å plassere han som Liverpools nest mest målhungrige spiller.

United manglere flere av sine måltjuver, blant annet Paul pogba som har stått over 5 kamper, Anthony Martial som har sin første kamp fra sykeseng på grunn av problemer med låret. Viktigst er nok alikevel Marouane Fellaini som har scoret 3 mål hittil. Vi har heller ikke glemt Zlatan Ibrahimovic, men med 33 kamper uten spill er det egentlig ikke for en nyhet å regne.

North-West Derby

Det finnes fotball derbyer, og det finnes North-West Derbyet. Kampene mellom Liverpool og Manchester United har ikke bare fått sin betydning av at begge lag er blant de beste i verden. Historisk har det vært rivaleri mellom byen Liverpool og Manchester både økonomisk og industrielt.

North-West Derbyet regnes som et av de største i verden, og stiller i samme klasse som Old Firm, El Clasico og Superclasico. Første kamp i derbyet ble spilt 28. april i 1894 og siden den gang har det vært tilsammen 198 derbyer. Det er Manchester United som har tatt flest seire i North-West Derbyet og har formen 79 – 54 – 65 på de hittil 198 møtene.

Odds på North-West Derby

Det er ingen tvil om at rivaloppgjøret mellom Liverpool – Manchester United på Anfield kommer til å gi stor underholdning når kampen spilles lørdag 14. oktober kl 13:30. Enda bedre kan det hele bli med noen velplasserte bets på odds eller live oddsen. vil du ha tilgang til den beste oddsen på North-West Derbyet sikrer du deg deg hos bet365 på noen enkle steg:

Hans Nielsen

248 Artikler