Gigantmøte i FA-cupens tredje runde: Se Merseyside-derbyet med live stream

Liverpool – Everton
Anfield stadion, Liverpool
FA-cupen, tredje runde
Fredag klokken 20.55

Fredag er det klart for et av de mest klassiske oppgjørene i engelsk fotball når Liverpool tar imot Everton på Anfield i FA-cupens tredje runde. Les mer og få live stream til kampen her.

Første runde for begge lag

Det er allerede spilt to runder av sesongens FA-cup i tillegg til kvalifiseringsrundene, der lag fra de laveste divisjonene først har spilt seg imellom i kampen om å få komme til tredje runde og få muligheten til å møte lag fra Premier League.

Men for første gang på 67 år er det ingen «non-league-lag» som har klart å avansere fra de to første rundene. Det vil si lag fra nivå fem og nedover.

Alle de 20 lagene fra under nivå fem som vant kvalifiseringsrundene ble slått ut av lag fra nivå fire og tre i de to første rundene, og vi har dermed kun lag fra League 2, League 1, Championship og Premier League i årets tredje runde av FA-cupen.

Klart for van Dijk-debut?

Nederlandske Virgil van Dijk ble tidenes dyreste forsvarsspiller i romjulen da han endelig ble klar for Liverpool i en overgang verdt mer enn 820 millioner kroner.

Overgangen kom endelig i stand etter at midtstopperen har vært linket til Liverpool fra Southampton i nærmere ett år, men Liverpool ikke har klart å by den ønskede summen før nå.

Nå er han endelig Liverpool-spiller, og etter å ha vært utelatt fra Southampton-troppene de siste ukene er det ventet at han får sin debut mot Everton så han raskt finner tilbake til kampformen.

Sam-effekten har avtatt

Sam Allardyce Everton

Evertons nye manager, ringreven Sam Allardyce.

Everton fikk en umiddelbar effekt etter at Sam Allardyce ble ansatt starten av desember der blant annet Liverpool ble holdt til 1-1 på Anfield i Premier League i hans andre kamp.

Men nå står Everton med fire kamper på rad uten seier, og med den umiddelbare effekten som ofte kommer av et trenerbytte borte, starter nå den virkelig harde jobben med å få stjernegalleriet til Everton til å spille som et fotballag for «big-Sam».

Lagnyheter

Som nevnt er det ventet at Virgil van Dijk vil få sin Liverpool-debut i midtforsvaret, men hjemmelaget må klare seg uten Adam Bogdan, Nathaniel Clyne, Alberto Moreno og Jordan Henderson som alle er ute med skader.

Det er også usikkert om Barcelona-aktuelle Philippe Coutinho er aktuell for en plass i startoppstillingen. Ryktene sier at brasilianeren er så lysten på å bli en del av det spanske stjernegalleriet at han nekter å spille for Liverpool før overgangen er gjennomført.

Det vil i så fall bety at Barcelona er nødt til å legge over 1,6 milliarder kroner på bordet, som er det ryktene sier Liverpool krever for den brasilianske landslagsspilleren.

For Everton sin del er Ross Barkley fortsatt usikker etter å ha vært ute en stund med en hamstringskade, men han har vært i trening siden like før jul.

Men Ramiro Funes Mori, Seamus Coleman og Leighton Baines er alle definitivt utilgjengelig til fredagens kamp grunnet skader.

Merseyside-derby nummer 230

Kampene mellom Liverpool og Everton har siden det første møtet helt tilbake i 1894 alltid handlet om prestisje, ære og ikke minst om å være best i den fotballgale byen Liverpool.

Og opp gjennom tiårene som har gått har det alltid vært jevnt mellom de to gigantklubbene, med et lite overtak til de rødkledde, spesielt de siste sesongene.

Faktisk må man helt tilbake til oktober 2010 for å finne forrige Everton-seier over Liverpool, den gangen på hjemmebane i Premier League.

Forrige møtet i FA-cupen var i april 2012, da de møttes til semifinale på Wembley i London. Da vant Liverpool 2-1 etter mål av Luis Suarez, Andy Carroll og Nikica Jelavic.

Anfield stadion Liverpool

Liverpools hjemmebane Anfield, med den nye hovedtribunen.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen på Viasat 4 er det andre alternativer for å se dette gigantoppgjøret fra FA-cupens tredje runde, blant annet bet365.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler