Chelsea ber fansen slutte å synge ny Alvaro Morata-sang

Alvaro Morata har tatt Chelsea med storm etter overgangen fra Real Madrid i sommer og står så langt med tre mål og to assist på tre starter i Premier League.

Det har fansen lagt merke til og spanjolen har allerede fått supporterene til å synge i hans navn. Men sangen som fikk sin debut i bortekampen mot Leicester denne helgen er det ikke alle som er like glade for.

Chelsea fans

Klubben har nå offisielt kommet ut og bedt fansen om å slutte å synge sangen fordi det er flere som mener den er antisemittisk.

Slik går sangen:

“Alvaro Morata, he came from Real Madrid, he hates the f*cking Yids”.

Yids er en referanse til Tottenham og klubbens store jødiske fanskare. Yid er et slangutrykk for jøder på engelsk og kommer opprinnelig fra ordet Yiddish. Ordet I seg selv er ikke betraktet som kontroversielt når det blir uttalt som jøder uttaler det men det kan bli oppfattet antisemittisk da det ofte blir brukt nedsettende om jøder av antisemitter.

Tottenhams fans på sin side bruker ofte ordet i positiv forstand der de selv kaller seg for «Yid Army» og «yiddo yiddo» som kamprop.

Så får vi se om Chelseas fans har klart å koke sammen en ny sang til lagets møte med Qarabag i Champions League tirsdag.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler