– DET ER KOMPLISERT

Etzaz Hussain skulle etter planen ha blitt presentert som ny spiller for FC Astana for snart en måned siden. Hadde overgangen gått igjennom, ville nordmannen trolig vært aktuell for spill i Europaligaen. Nå er midtbanespilleren midlertidig stasjonert i den kroatiske førstedivisjonsklubben NK Rudès.

Mange ble overrasket da tidligere Manchester United, Fredrikstad og Molde-spilleren Etzaz Hussain etter mange år i rosenes by valgte Tyrkiske Sivasspor da han igjen skulle prøve lykken i utlandet etter hjemkomsten fra England.

Etter hvert som den politiske uroen i Tyrkia økte og Hussains klubb aldri kom seg opp av nedrykkssumpa, ble midtbanespilleren og agent Jim Solbakken enige om å terminere kontrakten med tyrkerne og starte jakten på en ny klubb.

Trente med norsk 2.divisjonsklubb

Hussain, som dro rett til Manchester fra moderklubben Langhus, vendte tilbake til Norge og holdt fotballformen vedlike gjennom sommeren hos 2.divisjonsklubben Follo. Cupfinalisten fra 2010 var naturligvis strålende fornøyd med å kunne bruke en såpass merittert Tippeliga-spiller som Hussain som referanse for sin unge spillertropp.

Etter hvert som sommeren gikk og de fleste spillere fant seg ny klubb, spekulerte flere i om Hussain måtte gi opp jakten på ny klubb i utlandet og var på vei tilbake til Molde som hele tiden hadde holdt døren oppe for en eventuell retur.

Usikker fremtid i møte

Men ting begynte å skje i slutten av september. Det virket som Jim Solbakken hadde jobbet godt i kulissene da begge satt seg på flyet til Kasakhstan for å signere for landets toppklubb FC Astana. Partene klarte ikke å bli enige om en kontrakt, og noen uker senere ble Hussain presentert som ny spiller for Kroatiske NK Rudès, uten at norske medier fanget opp signeringen.

Kilder Fotballkanalen har vært i kontakt med hevder å vite at overgangen til Astana er satt på vent som følge av uløste kontraktsbetingelser ved kontraktstermineringen hos gamleklubben Sivasspor. Dette vil trolig ikke lenger være et problem fra 1.januar 2017.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om dette før 1. Januar, det eneste jeg kan si er at det er komplisert, er alt Hussain ønsker å si til Fotballkanalen om situasjonen.

I mellomtiden tilbringer han tiden i Kroatia hvor det foreløpig kun har blitt med noen få innhopp for sin nye klubb.

Ifølge klubbens hjemmesider var troppen fullbyrdet da de fikk tilbud om å hente Hussain ut sesongen via klubbpresidentens kontakter, men de ønsket ikke å takke nei når de fikk muligheten til å hente en slik kvalitetsspiller. For Hussains del vil trolig ikke spill i kroatisk 1.divisjon være spesielt attraktivt over en lang periode, og skulle det ikke bli noe av overgangen til Kasakhstan får vi kanskje se han tilbake i Tippeligaen allerede til neste sesong.

PS! Hussains agent Jim Solbakken har ikke besvart fotballkanalen.com sine henvendelser i denne saken.

hussain2 Hussain på treningsfeltet til Kroatiske Rudès, hvor karrieren har fått et midlertidig stopp. (Foto: NK Rudès Facebook-side)

Fotballkanalen

268 Artikler