Spilltips: Portugal på god vei mot gruppeseier om de slår Polen borte torsdag kveld

Cristiano Ronaldo er anklaget for en voldtekt tilbake i 2009, og på grunn av at han er under etterforskning har det portugisiske fotballforbundet valgt å suspendere 33-åringen.

Polen – Portugal
Stadion Narodowy, Warszawa
UEFA Nations League, gruppe A3
Torsdag klokken 20:45

Gruppen består av Portugal, Polen og Italia, og status så langt er Portugal i front med tre poeng etter én kamp spilt, Polen med ett poeng etter én kamp spilt og Italia på den siste plassen med kun ett poeng etter to kamper.

De tre lagene skal spille mot hverandre to ganger, én gang hjemme og én gang borte, og Italia skal dermed ikke spille i denne runden. Polen og Italia møtes søndag, også den kampen spilles i Polen.

Polen og Portugal møttes sist i EM 2016. Den gang var det Portugal som stakk av med seieren o kvartfinalen på sin vei til å løfte EM-trofeet etter 1-1 og straffesparkkonkurranse.

Til sammen har de to landene møttes elleve ganger, og Portugal har stukket av med seieren i fem av dem, inkludert seieren i EM for to år siden. Polen står med tre seire og tre av kampene har endt uavgjort.

Lagnyheter

Det mangler flere spillere som spilte i sommerens verdensmesterskap fra begge troppene, der Cristiano Ronaldo selvsagt er den mest kjente. Andre kjente portugisiske ansikter som mangler er Bruno Alves, Fábio Coentrão, João Moutinho og Nani. For Polen sin del er ikke spillere som Łukasz Teodorczyk, Maciej Rybus og Sławomir Peszko å finne i troppen.

Keeper Łukasz Skorupski trakk seg fra troppen på grunn av en skade og ble erstattet med Fiorentinas unge keeper Bartłomiej Drągowski, som er i sin første landsslapgstropp.

Portugal-trener Fernando Santos har funnet plass til tre debutanter i sin tropp. Det er keeper Claudio Ramos fra Trondela, Pedro Mendes fra Montpellier og Hélder Costa fra Wolverhampton.

Polen-spiller Jakub Błaszczykowski vil, om han får spilletid mot Portugal, bli den spilleren med flest landskamper for Polen gjennom tidende. Han deler i dag den æren med Michał Żewłakow, han endte på 102 landskamper når han ga seg tilbake i 2011.

TV og live stream

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til å sende UEFA Nations League i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres kanaler. Kamper kan bli sett på TV2 Sport Premium eller på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Oddstips

Portugal har sett sterke ut etter VM, til tross for at de har spilt alle sine kamper uten Cristiano Ronaldo. Polen var forferdelig dårlig i VM og har heller ikke sett særlig god ut siden. Landet er inne i et generasjonsskifte, og det kan se ut til at en lang periode med sterke resultater er over for denne gang.

Vi tror Portugal stikker av med alle tre poengene, og dermed fester et godt grep om seieren i gruppen

Spill på Portugal-seier til 2.68 i odds hos Unibet!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler