Et Saint-Étienne-lag i krise tar imot et medalkejagende Monaco i Ligue 1

AS Saint-Étienne – AS Monaco
Stade Geoffrey-Guichard
Ligue 1, runde 18
Fredag klokken 20.45

Selnæs og Søderlunds St. Étienne har ikke vunnet på åtte serierunder. Fredag kommer regjerende seriemester Monaco på besøk. Les mer og finn live stream til kampen her.

Ikke vunnet på åtte serierunder

Saint-Étienne har hatt en skuffende sesong i så langt i Ligue 1 med kun fem seire på de første 17 serierundene. Så skuffende at Oscar Garcia ga seg som trener i november etter kun fem måneder ved roret.

Tidligere spiller og kaptein Julien Sablé tok raskt over, uten at det har forbedret situasjonen i særlig stor grad. Klubben står nå med hele åtte seriekamper på rad uten tre poeng, og klubben har dalt helt ned til en femtendeplass på tabellen, kun to poeng over kvalifiseringsplassen.

Saint-Étienne er fortsatt den mestvinnende klubben i fransk fotball, og det er alltid forventninger fra et utålmodig og kravstort publikum om å være med å kjempe i toppen av Ligue 1.

Det kan de trolig se langt etter denne sesongen, da det allerede er 15 poeng opp til Monaco og Lyon på medaljeplass. Serieleder Paris Saint-Germain er hele 24 poeng foran de grønnkledde på Ligue 1-tabellen.

Tøff sesong som regjerende mester

Monaco overrasket stort forrige sesong da de vant ligaen og sørget for at Paris Saint-Germains rekke med fire seriemesterskap på rad tok slutt.

Det var første gang siden sesongen 2000/01 at klubben fra fyrstedømmet vant ligaen, og det var mye takket være unggutter som Kylian Mbappé, Benjamin Mendy og Thomas Lemar, samt den hjemvendte stjernen Radamel Falcao.

I år har flere av stjernene forsvunnet til større klubber grunnet sine flotte prrestasjoner forrige sesong, noe som naturligvis merkes i Monaco.

Men klubben henger med og er også å finne i toppen denne sesongen, dog et godt stykke bak suverene og pengesterke PSG.

Etter 17 serierunder ligger klubben på tredjeplass med 35 poeng, á poeng med sølvplasserte Lyon, men hele ni poeng bak hovedstadslaget.

På vei hjem til Norge

Hverken Selnæs eller Søderlund har nytt stor tillit i Saint-Étienne denne høsten, men der Selnæs har startet omtrent halvparten av kampene har Søderlund bare fått et par innhopp.

Han fikk beskjed før sesongen startet at han var uønsket, men har fått en god del mer spilletid enn han regnet med. Uansett er han på vei ut dørene i januar, og Norge er trolig det mest aktuelle selv om han ønsker å fortsette i utlandet.

Brann har vist åpen interesse for landslagsspissen men Rosenborg er trolig det mest aktuelle valget for rogalendingen med en fortid i Haugesund og nettopp Rosenborg i Eliteserien.

Tidligere møter

32 ganger tidligere har de to klubbene møttes i Ligue 1 siden sesongen 1992/93, og det er som regel svært jevnt i oppgjørene dem imellom.

Med sine 11 seire har Saint-Étienne et lite overtak over Monaco med sine ni seire, mens 12 har endt uavgjort. Åtte av Saint-Étiennes seire har kommet på hjemmebane.

I fjor endte det 1-1 i tilsvarende oppgjør etter mål av Gilik og Perrin, mens Monaco vant sin hjemmekamp 2-0 med scoringer av Mbappé og Germain.

Skader og suspensjoner

Høyrevingen Romain Hamouma må stå over oppgjøret for hjemmelaget grunnet skade, men det er ellers ingen skader og karantener å melde om for Saint-Étienne. Ole Kristian Selnæs og Saidy Janko står dog i fare for å måtte stå over neste kamp om de pådrar seg gult kort fredag.

For Monaco sin del er skadelisten betydelig lengre, og spillere som Youri Tielemans, Stevan Jovetic og Soualiho Meite er spillere som må stå over bortekampen mot Saint-Étienne.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Om du ønsker å live streame denne kampen i Norge er bet365 nok det beste alternativet, både når det gjelder kvalitet og pris. Bet365 viser kampen via sin live-streamingstjeneste kostnadsfritt til alle som har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler