Se Paris Saint-Germains – Saint-Étienne i Ligue 1

Franske Ligue 1 er godt I gang og fredag kveld møtes to av formlagene til duell på Parc des Princes i Paris når PSG tar imot Saint Étienne.

Vunnet tre av tre

Begge lag kommer inn til denne kampen med full pott i sine tre første kamper. PSG har så langt slått Amiens 2-0 hjemme, Guingamp 0-3 borte og Toulouse hjemme med hele 6-2.

Saint Étienne på sin side vant først 1-0 hjemme mot OGC Nice, før SM Caen ble slått 0-1 borte og Amiens 3-0 hjemme. Ole Kristian Sælnes har spilt fra start i alle tre kampene.

Her kan du lese om hvordan du streamer Ligue 1 live i Norge.

Ute i kulden

Saint Étiennes andre nordmann derimot, er helt ute i kulden på Stade Geoffroy-Guichard. Alexander Søderlund har fått mindre og mindre spilltetid i løpet av det halvannet året han har vært der og har i sommer fått beskjed om å finne seg en ny klubb.

Ryktene sier at både Viking og Brann prøvde å hente han før det norske overgangsvinduet stengte 17. august men Søderlund foretrekker å fortsette karrieren utenlands.

Alexander Søderlund Norge

Alexander Søderlund, her i aksjon mot Nord-Irland for Norge tidligere i år.

Det at han enda ikke har funnet en ny klubb har allerede fått konsekvenser i form av at han ikke ble tatt ut i Lars lagerbäcks seneste landslagstropp til kampene mot Aserbajdsjan og Tyskland i september.

Neymar i vinden

Sommerens store overgangssnakkis var uten tvil Neymars overgang fra barcelona til PSG for den nette sum av 222 millioner euro, eller 2.064.000.000 norske kroner om du vil.

Og foventningene til han i Frankrike har vært omtrent like høy som kjøpesummen. Og forventninger er tydeligvis noe Neymar lever godt med, på sine to kamper spilt har brasilianeren stått for tre mål og tre assist.

Skal hjelpe PSG tilbake på tronen

Monaco vant noe overraskende Ligue 1 forrige sesong forann PSG. Sommerens kjøp tyder på at hovedstadslaget satser hardt på å ta tilbake Ligue 1-tittelen. I tillegg til Neymar er også Dani Alves og Yuri Berchiche hentet inn til klubben.

Saint Etienne på sin side kom på en noe skuffende åttendeplass. Klubben som har flest ligatitler i Frankrike har tydeligvis også tenkt å gjøre det bedre i år, hvertfall når man ser på sesongstarten.

Hvor spilles kampen?

Kampen spilles på PSGs hjemmebane, ærverdige Parc des Princes, som ble bygget i 1972. Den har en kapasitet på ca 48.000 tilskuere.

Den er kjent for å ha en meget god akustikk og PSG sine fans er også kjent for å lage en meget god atmosfære rundt kampene.

Parc des Prince Paris

Parc des Princes i Paris, her sett i fugleperspektiv med sine karakteristiske buer i betong.

Stadionet er fredet på grunn av sitt ikoniske design i betong, som kan sees fra store deler av Paris.

Hvordan ser du kampen?

Kampen vil ikke bli vist på norske tv-skjermer, så den beste muligheten til å få se kampen med god kvalitet er med bet365 sin live streamingstjeneste.

Den er tilgjengelig for alle som har en aktiv konto hos bet365. En aktiv konto vil si at man har penger disponibelt på kontoen sin eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du denne prosedyren:

Så får du sett denne kampen pluss flere tusen andre fotballkamper fra Ligue 1, Bundesliga, La Liga, Serie A og flere andre ligaer rundt om i verden.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler