Cote d’Azur-derby mellom OGC Nice og AS Monaco

OGC Nice – AS Monaco
Allianz Riviera
Ligue 1
Lørdag klokken 17.00

Etter en to uker lang landslagspause er det endelig klart for Ligue 1 igjen i helgen. Lørdag tar Mario Balotelli og Nice i mot Monaco til nabooppgjør. Les mer om hvordan du ser kampen med live stream her.

Solgte sin store stjerne

Monaco må klare seg uten enda en av sine store stjerner fra forrige sesong ettersom Kylie Mbappe ble solgt til PSG like før overgangsvinduet stengte forrige uke.

Mbappe var Ligue 1s store komet forrige sesong da han som attenåring scoret 26 mål på 44 kamper totalt for Monaco.

Startet sesongen godt

Gjestene har startet sesongen som de avsluttet den forrige med fire seire av fire mulige og full pott. Så langt er de nummer to på tabellen bak PSG på målforskjell.

Monaco startet ved å slå Toulouse 3-2 hjemme for Dijon ble slått 1-4 borte, Metz 0-1 borte og Marseille hele 6-1 hjemme.

Nice har startet elendig

Fjorårets bronsevinner Nice har fått en elendig start på årets sesong og ligger på tredjesiste med kun én seier på sine første fire kamper.

Mario Balotelli

Mario Balotelli har slitt med et virus de siste dagene og er usikker til møtet med Monaco.

Laget startet sesongen ved å tape 1-0 borte mot Saint-Étienne før det ble et 1-2 tap hjemme mot Troyes. Seieren kom endelig hjemme mot Guingamp 2-0 men i forrige serierunde ble det igjen tap da Amiens slo dem hele 3-0 på bortebane.

Tidligere møter

I Ligue 1 har de to lagene møttes totalt 32 ganger siden 1993/94-sesongen og det er Monaco som har et ørlite overtak med sine fjorten seire. Nice har elleve mens syv har endt uavgjort.

Også når Nice er hjemmelag har Monaco et overtak med sine åtte seire mot Nice sine seks. To har endt uavgjort når Nice har vært hjemmelaget.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget må klare seg uten fire spillere som definitivt er ute med sakde i Allan Saint-Maximim, Mickael Le Bihan, Mounir Obbadi og Wylan Cyprien.

I tillegg er Malang sarr og Mario Balotelli usikker med en nakkeskade og virus mens Dante er suspendert i den kommende kampen.

Monaco på sin side må klare seg uten Kevin N’Doram og Loic Badiashile som begge er ute med skulderskader, men førstnevnte er tilbake i lett trening. I tillegg er Pierre-Daniel Nguinda fortsatt ute i lengre tid med en kneskade.

Allianz Riviera Nice

Kampen spilles på Nice sin nye og flotte hjemmebane Allianz Riviera som har en kapasitet på 35.000 tilskuere.

Hvordan streamer du kampen i Norge?

Om du ønsker å se derbyet mellom Nice og Monaco i Norge så har du flere valg. Om du har tilgang på Viasport+ så sendes den der på Tv i Norge.

Om du ønsker å se den på nett så kan du se den på Viaplay om du har tilgang til det eller på bet365 sin live-streamingstjeneste kostnadsfritt om du har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at du enten har et disponibelt beløp eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto skaffer du deg det enkelt ved å følge disse stegene:

Når det er gjort har du tilgang til denne kampen pluss tusenvis av andre fra La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A og Eredivisie med mer gjennom året, helt kostnadsfritt.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler