Metz tar i mot Paris Saint-Germain i Ligue 1 fredag kveld

Metz – PSG
Stade Saint-Symphorien
Ligue 1, fredag klokken 20.45

Til helgen er det endelig klart for ny serierunde i Ligue 1 igjen etter en to uker lang landslagspause, og det er Metz og PSG som er ett av oppgjørende som tyvstarter runden på fredag. Les mer og finn ut hvordan du ser kamper med live stream her.

Topp mot bunn

Kampen som spilles fredag er bokstavlig talt topp mot bunn når nummer 20 av 20 lag tar i mot serielederen. Riktignok er det bare spilt fire kamper men det er en fin pekepinn på styrkeforholdet mellom klubbene.

Forrige sesong havnet PSG som kjent som nummer to på tabellen, bak Monaco. Metz på sin side hadde en ordinær sesong der det til slutt ble en fjortendeplass.

Neymar har herjet så langt i sesongstarten

Etter at sommerens store overgangssnakkis endelig gikk i orden ble Neymar omsider klar til den andre serierunden etter overgangen fra Barcelona til PSG.

Og siden debuten har brasilianeren allerede begynt å vise at overgangssummen kanskje faktisk kan lønne seg. På de tre kampene har han så langt scoret tre mål og assistert tre andre.

Neymer Paris

Det har vært oppstandelser i Paris etter overgangen til Neymar fra Barcelona til PSG.

Og alle tre kampene, i tillegg til den første, har endt med seier. Amiens har blitt slått 2-0 hjemme, Guingamp 0-3 borte, Toulouse hele 6-2 hjemme og Saint-Étienne 3-0 hjemme.

Forferdelig åpning av Metz

Metz på sin side har tapt fire av fire kamper spilt så langt, og laget må snart snu skuten om de ikke allerede så tidlig i sesongen skal havne bakpå resten av lagene i bunnen av tabellen.

Metz åpnet ved å tape 1-3 hjemme for Guingamp før Bourdaux ble for sterke borte med 2-0, Monaco slo de på hjemmebane 0-1 og Caen 1-0 på borteabane.

Tidligere oppgjør

Lagene har møttes totalt tretti ganger i Ligue 1 siden 1993/1994 sesongen og det er, ikke overraskende, Paris Saint-Germain som har et klart overtak.

På de tretti møtene har PSG vunnet nitten av dem mens Metz har stukket av med seieren i seks. Fem har endt med uavgjort.

Men når Metz er hjemmelag er historien litt mer nyansert. På femten kamper har Metz klart å overliste laget fra hovedstaden fem ganger. PSG har vunnet åtte mens kun 2 har endt med uavgjort.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget må klare seg uten én spiller i kampen på fredag. Det er den aldrende midtbanespilleren Yann Jouffre som er ute med en skade i hånden. Hvor lenge han blir ute er uvisst.

For PSG sin del er Lucas Moura fortsatt usikker grunnet en ankelskade, men brasilianeren har uansett fått beskjed om at han blir satset på i PSG i årets sesong.

PSG må også klare seg uten Marco Veratti som fikk to gule kort i den forrige ligakmapen mot Saint-Étienne. Italieneren er utestengt i totalt tre kamper.

Stade Saint-Symphorien

Kampen spilles på Stade Saint-Symphorien som tar litt mer enn 27.000 tilskuere.

Hvordan streamer du kampen i Norge?

Ønsker du å se denne kampen i Norge har du flere valg. Det første er om du har tilgang til Viasport+ på TV. Det andre er Viaplay.

Mens det tredje er bet365 sin live streamingstjeneste. Bet365 viser denne og flere andre kamper fra Ligue 1 via live stream uten ekstra kostnad til alle som har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at man enten har et disponibelt beløp på konto eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

  • Gå til bet365.com
  • Opprett konto
  • Sett inn minstebeløp

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre fra Ligue 1, Bundesliga, La Liga, Serie A og Eredivisie med mer uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler