Topp mot bunn i Ligue 1 når Lyon tar imot Lille onsdag kveld

Olympique Lyonnais – Lille OSC
Parc Plympique Lyonnais
Ligue 1
Tirsdag klokken 19.00

Ligue 1s nest beste og nest verste lag møtes til duell på Parc Olympique Lyonnais i kveld. Les mer og finn live stream til kampen her.

0-5 ganger tre

Lyon hadde utviltsomt sin storhetstid på 2000-tallet da klubben vant alle sine syv seriemesterskap på rad mellom 2001 og 2008. Siden den forrige ligatittelen i 2008 har klubben aldri blitt dårligere enn nummer fem og tre ganger blitt nummer to.

Etter en noe skuffende sesong i fjor der Monaco stakk av med Ligue 1-tittelen er PSG igjen suverene på toppen av tabellen med 38 poeng etter 14 serierunder.

Men Lyon er så langt nummer to, á poeng med Monaco men med litt bedre målforskjell enn de regjerende seriemesterene fra fyrstedømmet.

Laget har ikke tapt siden det ble et 2-0-nederlag for nettopp PSG i den sjette serierunden, og i høst har det blant annet blitt en 3-2-seier over Monaco på hjemmebane.

Forrige hjemmekamp endte noe skuffende med et 0-0-resultat mot Montpellier. Da har det gått bedre på bortebane i det siste, faktisk har de tre siste bortekampene endt med 5-0-seier til Lyon, mot Nice, Troyes og mot erkerivalene i Saint-Étienne.

Tredje bortekamp på rad

Dette blir den tredje bortekampen Lille spiller på rad i Ligue 1, og de to foregående har ikke endt godt for laget som ellers sliter voldsomt i ligaen.

Forrige serierunde ble det et 0-3-nederlag for Montpellier og før det igjen ble Amiens for sterke borte, også det et 0-3-nederlad.

Lagert fra byen i nord-Frankrike ligger så langt på nest-sisteplass på tabellen med 12 poeng på de første 14 serierundene, men med kun tre poeng opp til 15. plass er det jevnt i bunnen av Ligue 1 enda.

Tidligere møter

Siden sesongen 1993/94 har de to klubbene møttes hele 45 ganger i alle turneringer, og det er relativt jevnt om man ser på tallene alene.

Lille har en liten historisk fordel med sine 18 seire mot Lyons 14, 13 har endt med uavgjort. Forrige sesong vant lagene hver sin bortekamp.

Lyon vant 1-0 borte mot Lille omtrent på denne tiden i fjor mens Lille vant tilsvarende oppgjør 2-1 i januar. Det var Lyons første seier mot Lille på fire år.

Skader og suspensjoner

Tidligere Chelsea-eide Bertrand Traoré, som i fjor var på utlån hos nederlandske Ajax gikk i sommer på en permanent overgang til Lyon. Her har han gjort det svært godt frem til han før helgen fikk en vridning i kneet og er ute resten av året.

Det er ellers ingen skader eller suspensjoner å melde om fra onsdagens hjemmelag. For Lille sin del er det også bare en skade å melde om, unggutten Rominigue Kouamé er ute med en skadet skulder og det er usikkert når han er tilbake i trening.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Bet365 vil sende kampen via sin live-streamingstjeneste i Norge til alle som har en aktiv konto hos dem helt kostnadsfritt.

En aktiv konto vil si at du enten har et disponibelt beløp eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto skaffer du deg det enkelt ved å følge disse stegene:

Når det er gjort har du tilgang til denne kampen pluss tusenvis av andre fra La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A og Eredivisie og mye mer gjennom hele året, helt kostnadsfritt.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler