Saint-Étienne med ny trener før Ligue 1-møtet med Lille

Lille OSC – AS Saint-Étienne
Stade Pierre-Mauroy
Fredag klokken 19.00

Fredag starter Ligue 1 opp igjen etter landslagspausen og første kamp ut er St. Étiennes bortemøte med Lille. Få live stream til kampen her.

Sparket treneren

Fredagens kamp blir den første for St. Étienne denne sesongen uten Oscar Garcia som manager. Spanjolen fikk bare fem måneder i stolen, og 5-0-tapet for erkerival Lyon var dråpet som fikk begeret til å renne over for St. Étienne-styret.

Tidligere spiller og kaptein for laget Julien Sable, tar over midlertidig. Han kommer fra stillingen som leder for klubben akademi.

St. Etienne har nå ikke vunnet på tre kamper og de ti ganger tidligere Ligue 1-mesterene ligger så langt på sjetteplass, 14 poeng bak ligaleder Paris Saint-Germain.

På nedrykksplass

Det er betydelig bedre resultater enn Lille kan vise til, som så langt ligger på nest sisteplass med ni poeng på 11 kamper. Men ingenting tyder på at manager Marcelo Bielsa så langt sitter utrygt.

Både han og laget fikk en opptur i den forrige serierunden før landslagspausen da Metz ble slått hele 0-3 på bortebane. Før det hadde klubben ikke vunnet på tre forsøk.

Stade Pierre-Mauroy

Kampen blir spilt på Stade pierre-Mauroy som ble bygget ny til fotball-EM i 2016.

Søderlund på vei bort

Alexander Søderlund var svært nær en overgang bort fra klubben i sommer, men tydeligvis var ingen av tilbudene interessante nok.

Klubben ga han klar beskjed om at han ikke kom til å bli satset på, men han har fortsatt fått totalt seks innhopp i serien til nå.

Til tross for det er rogalendingen ganske klar på at han ønsker seg vekk fra klubben og både franske Rennes og Brann er klubber han blir linket til.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget har mer eller mindre en fulltallig tropp og må kun klare seg uten Adama Soumaoro som har vært ute siden april med en akillesskade og Rominigue Kouamé som er utilgjengelig med en skulderskade.

For Saint-Étienne sin del er Léo Lacroix suspendert grunnet sitt røde kort i den forrige serierunden. I tillegg er Florentin Pogba, Loic Perrin og Romain Hamouma alle skadet og utilgjengelige.

Tidligere møter

Lille og Saint-Étienne har møtt hverandre 40 ganger i alle turneringer siden 1993/94-sesongen. 17 ganger har Lille vunnet, 12 har endt med uavgjort og 11 med seier til fredagens bortelag.

Forrige sesong endte det 1-1 i tilsvarende oppgjør mens St. Etienne stakk av med alle tre poengene etter å ha vunnet 3-1 i sin hjemmekamp.

Hvordan ser du kampen i Norge med live stream?

Om du ønsker å se kampen mellom Lille og Saint-Étienne i Norge så har du to valg.

Vil du se den på nett så kan du se den på Viaplay om du har tilgang til det eller på bet365 sin live-streamingstjeneste kostnadsfritt om du har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at du enten har et disponibelt beløp eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto skaffer du deg det enkelt ved å følge disse stegene:

Når det er gjort har du tilgang til denne kampen pluss tusenvis av andre fra La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A og Eredivisie med mer gjennom året, helt kostnadsfritt.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler