Tyrkia – Norge: Odds, Tips og Live Streaming

Ulker Stadion

Fenerbahce sin hjemmebane, Ülker stadion, ligger vakkert til sør for sentrum, i den asiatiske delen av Istanbul. Stadionet er kjent for å huse noen av de mest entusiastiske klubbfansene i fotballen, men det blir ikke veldig mye roligere når det er det tyrkiske landslaget som skal spille.

Stadionet er mer eller mindre utsolgt dagen før avspark, så det blir helt andre forhold enn når Norge tok imot Tyrkia til kamp foran tomme tribuner i Spania i våres. Men, det er slik fotballen skal være, og skal Norge ha noe i et mesterskap å gjøre må man også klare å prestere under slike forhold.

Vil du streame Fotball? Gjør det hos Unibet!

Stream bl.a. Bundesliga og La Liga

Tilgjengelig i Norge!

Skademareritt for Ståle

På mandag møtte landslagssjef Solbakken til ukens første pressekonferanse på Åråsen, hvor landslaget var samlet til den første treningsøkten før fredagens kamp mot Tyrkia.

Solbakken innledet seansen med å fortelle at enda en spiller hadde måtte trekke seg fra denne samlingen.

Målvakt Per Kristian Bråtveit måtte nemlig forlate troppen på grunn av en skade, og ble erstattet av Strømsgodset-målvakt Viljar Myhra.

– Bråtveit har måttet kaste inn håndkle i dag. Viljar Myhra fra Godset har akkurat ankommet hotellet. Han møtte jeg i døra nå, så hvis han ikke trådde over på vei til rommet så er han klar, sier Solbakken.

Allerede før det var det klart at Ståle måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, Rune Jarstein, André Hansen, Joshua King, Omar Elabdellaoui, Kristoffer Ajer, Jonas Svensson, Sander Berge, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø og Alexander Sørloth i denne landslagspausen, med kamper mot Tyrkia og Montenegro.

Dermed har landslagssjefen måtte sette sammen en ny startellever, en utfordring etter som det virket som han hadde funnet suksessformelen på den forrige landslagssamlingen, der det ble 1-1 mot Nederland, 2-0 mot Latvia og 5-1 mot Gibraltar.

Forventede lagoppstillinger:

Ståle Solbakken har allerede avslørt et par av spillerne som starter kampen, og jeg tror de to lagene ser slik ut ved avspark:

Tyrkia: Bayindir; Celik, Ayhan, Demiral, Muldur; Under, Ozdemir, Tufan, Calhanoglu; Yilmaz, Yazici

Norge: Nyland; Holmgren Pedersen, Hanche-Olsen, Strandberg, Meling; Fossum, Thorsby, Berg; Ødegaard, Berisha, Elyounoussi

Spilltips: Uavgjort

Ja, Norge kommer til dette oppgjøret uten de største stjernene, og med flere relativt ferske spillere. Men det er ikke bare velstand i det tyrkiske laget heller. Etter en god start på kvalifiseringen i vår har Tyrkia siden det spilt et elendig EM, og prestasjonene i kvalifiseringen har ikke blitt bedre på denne siden av sommeren.

1-6 borte mot Nederland i den siste kampen var dråpen som fikk det til å renne over for det tyrkiske fotballforbundet, og trener Senol Günes fikk sparken. Den nye treneren, som får sin debut i dette oppgjøret mot Norge, heter Stefan Kuntz, og kommer fra jobben som U21-landslagstrener for Tyskland.

Han ledet de unge lovende tyskerne til gull i sommerens U21-EM, og han var også trener når Tyskland deltok i sommerens OL i Tokyo. Han tar med seg en mer typisk 4-3-3-formasjon, og det blir spennende å se hvor mye han har klart å påvirke taktikk og moral på et par treninger denne uken.

Her er det usikkerhetsmomenter i begge lagene. Norge har prestert klart best i de seneste kampene, og selv om det er en del utskiftninger i førrsteelleveren er det spillere i god form som kommer inn. Jeg tror Norge tar med seg et poeng hjem til Norge, noe som vil sørge for at Tyrkia fortsatt er to poeng bak på tabellen, når det gjenstår tre kamper.

Unibet gir fine 3.40 i odds for poengdeling i denne kampen.

Live stream: Tyrkia – Norge

Alle Norges kvalifiseringskamper til VM blir sendt direkte på TV2 sin hovedkanal, inkludert denne.

Har du ikke tilgang til TV blir kampen også sendt på TV2 sin streamingstjeneste, TV2 Play.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler