Troppen til landskampene mot Latvia og Nederland

Haaland landslaget

I dag, litt over klokken 12, presenterte Ståle Solbakken sin tropp til de to siste kampene i VM-kvalifiseringen mot Latvia på hjemmebane og til slutt borte mot Nederland.

Før presentasjonen var det allerede klart at vår største stjerne, Erling Braut Haaland, ikke kommer til å være med på samlingen på grunn av en skade. Men vi har flere offensive spillere i god form, og tapet er dermed ikke like dramatisk som det kunne vært. Vi klarte oss også godt på forrige samling, der Dortmund-stjernen heller ikke var med.

Her er troppen til kampene mot Latvia og Nederland:

Keepere: Sten Grytebust, Andre Hansen, Andre Nyland

Forsvarsspillere: Birger Meling, Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Marius Lode, Julian Ryerson, Fredrik Bjørkan, Ruben Gabrielsen, Stian Gegersen, Andreas Hanche-Olsen.

Midtbanespillere: Morten Thorsby, Martin Ødegaard, Fredrik Aursnes, Jens Petter Hauge, Mathias Normenn, Kristian Thorstvedt, Ola Solbakken, Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi, Jens, Petter Hauge.

Angrepsspillere: Alexander Sørloth, Joshua King, Thomas Lehne Olsen, Veton Berisha.

Kristoffer Ajer ute i flere måneder

I tillegg til Erling Braut Haaland mangler en annen stjerne, og det er midtstopperkjempen Kristoffer Ajer. Brentford-stopperen har slått opp en gammel skade, og kommer til å være ute i flere måneder, ifølge landslagssjefen.

Patrick Berg er heller ikke med, selv om han var nær å være frisk nok til å bli tatt ut.

Solbakken: Hvis Patrick Berg kommer i kamp torsdag eller søndag,
så kan han komme inn i troppen. Det er en åpen plass der.

Ola Solbakken er et nytt ansikt i troppen, og har gjort seg fortjent til en plass etter flere gode kamper for Bodø/Glimt denne sesongen. Lillestrøms Thomas Lehne Olsen er også i sin første landslagstropp.

Kampen mot Latvia spilles på Ullevål 13. november, og er utsolgt. Kvalifiseringens siste kamp mot Nederland på De Kuip spilles 16. november.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler