Norge må stoppe Marek Hamšík skal de ha en sjans mot Slovakia tirsdag

Slovakia – Norge
Štadión Antona Malatinského, Trnava
Tirsdag klokken 18.00

Norge led et skuffende 2-0-nederlag borte mot Makedonia lørdag. Tirsdag skal Lars Lagerbäcks menn prøve å slå tilbake mot Slovakia i Bratislava.

Ødegaard fra start

Landslagssjef Lars Lagerbäck gjorde flere frivillige og tvungne forandringer på laget som startet mot makedonia lørdag, og blant annet Martin Ødegaard var med fra start.

Andre spillere som fikk sjans fra start var blant annet Columbus Crew-toppscorer Ola Kamara, Galatasaray-ving Martin Linnes og OB-keeper Sten Grytebust.

I andreomgang ble vi vitne til to norske debutanter i form av lagkammeret av Martin ødegaard i Heerenveen Morten Thorsby og dansk Superliga-toppscorer Pål Alexander Kirkevold.

Men ingen av de nye ansiktene i Lars Lagerbäcks tropp kunne hindre et utrolig tafatt Norge-lag i å tape kampen 2-0. Martin Ødegaard var nærmest med et stopleskudd på stillingen 0-0.

Like etter stolpeskuddet til Ødegaard, i det 43. spilleminuttet, sørget spissveteranen Goran Pandev for 1-0 til vertene. I andreomgang var Norge aldri i nærheten av å kunne gi svar på tiltale, og når Sten Grytebust like før slutt serverer Makedonia med en forferdelig klarering like utenfor 16-meteren ender ballen i et tomt Norge-mål og sørget for 2-0-seier til vertene.

Dagen før, på fredag, møtte Slokavia Ukraina til vennskapskamp i Ukraina. Den kampen endte med 2-1 seier til Ukraina etter mål av Andriy Yarmolenko og Yevhen Konoplyanka. Lukas Stetina scorte Slovakias mål.

Ingen Ødegaard mot Slovakia

Martin Ødegaard og lagkamerat Morten Thorsby har begge forlatt A-landslaget for å være med U21-landslaget i den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Irland på Marienlyst stadion.

Den har avspark én time senere enn A-landslagets kamp og her er det nødt til å bli norsk seier om håpet om U21-EM i Italia i 2019 fortsatt skal leve.

Martin Ødegaard og Morten Thorsby

Martin Ødegaard og Morten Thorsby blir ikke å se for A-landslaget tirsdag kveld.

Tidligere møter

Faktisk har Norge og Slovakia kun møttes ved to tidligere annledninger, og det er Norge som har stukket av med seieren begge gangene.

Første gang var i en vennskapskamp på Ullevaal tilbake i mai 2000, den gangen vant Norge 2-0 etter mål scoret av Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen.

Andre gang var i 2010, også det en vennskapskamp. Denne gangen ble det en 0-1-seier til Norge i Zilina, og målet ble scoret av Morten Moldskred.

Hvor spilles kampen mellom Slovakia og Norge?

Kampen skal spilles på Štadión Antona Malatinského som ligger i byen Trnava, 45 kilometer nord-øst for hovedstaden Bratislava.

Slovakia har spilt alle sine hjemmekamper i VM-kvalifiseringen her og utenom 0-1-tapet for England i den aller første har Slovakia vunnet alle de resterende uten å slippe inn mål.

Hvordan ser du kampen med Live stream?

Discovery Networks har kjøpt rettighetene til å sende denne kvalifiseringskampen i Norge og kampen vil dermed være tilgjengelig på den åpne tv-kanalen MAX.

Ønsker du å live streame den vil den være tilgjengelig på live-streamingstjenesten til Discovery, Eurosport Player.

Befinner du deg i utlandet derimot vil det beste alternativet å se den på bet365 sin live-streamingstjeneste. Der vil den bli vist for alle som har en aktiv konto hos bet365. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Hva er oddsen i kampen mellom Slovakia og Norge?

Slovakia: 1.85

Uavgjort: 3.50

Norge: 4.20

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler