Norge kan ta et stort steg mot gruppeseier – Møter kriserammede Slovenia

Etter fire runder i Nations League gruppe C3 er Slovenia helt sist på tabellen, og vil med tap fredag kunne bli klar for nedrykk til divisjon D, den laveste av samtlige divisjoner i Nasjonsligaen.

De to største stjernene sier nei

Tapet for Norge på Ullevaal for én måned siden var trener Tomaz Kavcics nest siste som manager, som i tillegg til dårlige resultater hadde kommet på kanten med Slovenias kanskje største stjerne, Atlético-keeper Jan Oblak.

Oblak har hatt en pause fra landslagsspill hele høsten, og var ventet tilbake på nyåret. Men Etter kampene mot Norge og Kypros var Kavcic ute offentlig og kritiserte keeperen for denne avgjørelsen. Det var dråpen som fikk begeret til å renne over for det slovenske fotballforbundet.

Tidligere U17-landslagstrener Igor Benedejcic har fått oppgaven med å redde Slovenias ære i de to siste Nations League-kampene, noe som trolig blir en svært vanskelig oppgave for den midlertidige treneren.

Og den ble ikke lettere av at Slovenias største offensive kraft forrige uke også sa nei til videre landslagsspill. RB Leipzig-stjernen Kevin Kampl var ikke med Slovenia i den forrige landslagspausen på grunn av en skade, og han sto også over Leipzigs bortekamp mot Rosenborg i Europa League den 4. oktober.

Flere sentrale spillere ute med skader

Med de to største slovenske stjernene ute er det et stort ansvar på resten av den slovenske troppen, som i tillegg sliter med mye forfall. Kaptein Bojan Jokic, med nesten 100 landskamper, sliter med skader og er etter alle solemerker utilgjengelig fredag.

Visekaptein Josip Iličić bidro med to assists når Atalanta tok en svært overbevisende 4-1-seier over Inter Milan i Serie A i helgen, men på grunn av utvisningen i 1-1-kampen mot Kypros er også han utilgjengelig mot Norge fredag.

Også Nantes-spiller Rene Krhin har meldt forfall, noe som sørger for at de tilgjengelige midtbane- og angrepspillerne i Slovenias tropp kun har scoret totalt 10 landslagsmål.

Skadetrøbbel også for Lagerbäck

Lars Lagerbäck følte seg ikke helt bra etter reisen til Ljubljana og sto over fellestreningen landslaget hadde etter ankomst i går kveld. Men han har også sykdom og frafall å ta hensyn til i troppen sin før den viktige kampen på Stozice stadion fredag.

I helgen ble det klart at både Kristoffer Ajer og Joshua King må stå over begge landskampene på grunn av sykdom. Ajer pådro seg et brudd i øyehulen i Celtics kamp mot Livingston søndag, mens King sto over Bournemouths kamp mot Newcastle lørdag på grunn av en ankelskade.

Skaden har holdt han ute av spill i fire ligakamper, og i helgen ble det klart at han heller ikke rekker Norges kamper fredag og mandag.

Tarik Elyounoussi har vært en stor bidragsyter til at AIK kunne bli kroner Allsvenskan-mestere søndag, men 30-åringen måtte forlate banen med en strekkskade før slutt i 1-0-seieren borte mot Kalmar. Det er usikkert om den tidligere Rosenborg- og Fredrikstad-spilleren rekker bortekampen mot Slovenia fredag.

Han sto over treningen i dag, men han er selv optimistisk med tanke på fredagens kamp. Også Sander Berge sto over treningen i formiddag, men kun på grunn av sen seriekamp søndag og reising i går.

Kampen av avspark klokken 20:45 og vises på TV2.

Norge vinner borte mot Slovenia:

Odds

Bookmaker

Bonus

2.35

1000 kr

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler