Norges tropp til kvalik-kampene mot Spania og Sverige klar

Joshua King Bournemouth Norge

Den første kampen mot Spania i Valencia blir spilt lørdag den 23. mars, mens den første hjemmekampen mot Sverige er tirsdag den 26. mars.

De tre andre nasjonene i EM-kvalifiseringens gruppe F er Romania, Færøyene og Malta. Med andre ord åpner vi kvalifiseringen med kamper mot de to antatt største favorittene til å kapre en av de to plassene som gir kvalifikasjon til EM 2020.

Noen forandringer fra forrige samling

På grunn av både spillere som har blitt frisk og skadet siden sist finner vi noen forandringer fra forrige gang Norge spilte landskamper, mot Slovenia og Kypros i november.

Norges kanskje største stjerne, Joshua King, var skadet den gang, men er tilbake igjen etter en periode med meget gode prestasjoner for Bournemouth i Premier League. Kristoffer Ajer er tilbake i førsteelleveren til Celtic etter å ha vært ute med skade og er også med til Spania, han erstatter Tore Reginussen.

En annen som er tilbake igjen på landslaget er Mats Møller Dehli, som spiller fast på et opprykksjagende St. Pauli i 2. Bundesliga.

Ellers er Genk-spiller Sander Berge og Aston Villa-keeper Ørjan Nyland begge skadet og utelatt fra troppen. Sander Berge har slitt med en belastningsskade i flere uker og rekker ikke de to viktige landskampene. Nyland røk akillessen i vinter i det han var begynt å bli varm i trøyen, og det er usikkert om han rekker å spille flere fotballkamper denne sesongen.

Én debutant med

Og med Nyland ute er det duket for en debutant i troppen mot Spania og Sverige. Djurgården-spiller Per Kristian Bråtveit er den eneste som ble presentert i dag som enda ikke har landskamper.

Han meldte overgang til den svenske storklubben i vinter etter flere gode sesonger i Haugesund. 23-åringen har tidligere stått fast på U21-landslaget.

Her er den fullstendige troppen Lars lagerbäck presenterte i ettermiddag:

Målvakter: Rune jarstein (Hertha Berlin), Sten Grytebust (OB), Per Kristian Bråtveit (Djurgården)

Forsvarere: Kristoffer Ajer (Celtic), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Haitam Aleesami (Palermo), Birger Meling (Rosenborg), Håvard Nordtveit (Fulham), Even Hovland (Rosenborg), Sigurd Rosted (Gent), Jonas Svensson (AZ), Martin Linnes (Galatasaray)

Midtbane: Mats Møller Dæhli (St. Pauli), Martin Ødegaard (Vitesse), Ole Kristian Selnæs (Shenzhen), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (Birmingham)

Angrep: Alexander Sørloth (Gent), Joshua King (Bournemouth), Bjørn Maars Johnsen (AZ), Ola Kamara (Shenzhen), Tarik Elyounoussi

Norges kamper I EM-kvalifiseringen:

23. mars: Spania – Norge
26. mars: Norge – Sverige
7. juni: Norge – Romania
10. juni: Færøyene – Norge
5. september: Norge – Malta
8. september: Sverige – Norge
12. oktober: Norge – Spania
15. oktober: Romania – Norge
15. november: Norge – Færøyene
18. november: Malta – Norge

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler