Norges startoppstilling til kveldens kamp mot Tyskland klar

Lars Lagerbäck gjør tre endringer til kampen mot Tyskland fra fra laget som slo Aserbajdsjan 2-0 på hjemmebane.

Kapteinen ute med skade

Ole Kristian Selnæs er endelig tilgjengelig for landslaget igjen etter utestengelsen han fikk etter å ha kjeftet litt for mye på dommeren etter bortetapet mot Aserbajdsjan i fjor høst. Trønderen har vært utestengt i fire kvalifiseringskamper, men er mandag tilbake i startoppstillingen for Norge.

Han tar plassen til kaptein Stefan Johansen, som må stå over på grunn av skade. Det har vært spekulert i om Lars Lagerãck vurderte å gjøre det byttet uansett grunnet Johansen sin svake form for landslaget, men grunnet skaden ble det valget nå veldig enkelt.

Stefan Johansen

Kaptein Stefan Johansen må stå over kveldens kamp mot Tyskland på grunn av en lyskeskade.

I forsvaret må Jonas Svensson vike plass for Omar Elabdellaoui på høyreback. Svensson var svak i forhold til resten av laget i kampen på fredag, så det virker naturlig at Omar går inn å tar plassen hannes etter flere solide kamper for Olympiakos i sesongåpningen.

Også i angrep får vi en forandring til kampen mot Tyskland. Alexander Sørloth blir vraket til fordel for Jo Inge Berget. Det er tydelig at Lagerbäck vil ha mer løpskraft i startelleveren, og er det en som er kjent for å løpe er det Malmö FF-spilleren.

Slik ser Norges startellever ut:

Keeper: Rune Almenning Jarstein

Høyreback: Omar Elabdellaoui, midtstopper: Håvard Nordtveit, Midtstopper: Jørgen Skjelvik, Venstreback: Haitam Aleesami

Høyre midtbane: Mohamed Elyounoussi, Sentral midtbane: Ole Kristian Selnæs, Sentral midtbane: Sander berge, Venstre midtbane: Mats Møller Dælhi

Spiss: Joshua King, Spiss: Jo Inge Berget

Selvom oppstillingen er i 4-4-2 vil vi trolig se laget ligne mer en 4-5-1 formasjon med Jo Inge Berget i en mer brytende spiss-rolle på venstresiden. Det gir Mats Møller Dehli en rolle mer sentralt i banen til venstre i en treer og Moi på høyrekanten.

Moi og Tarik

Kun en av fetterene Elyounoussi starter kveldens kamp. Det er Mohamed, til venstre i bildet. Tarik til høyre starter på benken.

På benken stiller Lars Lagerbäck med flere potensielle jokere, som blant annet Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johsnen og tarik Elyounoussi. Spillere med forskjellige egenskaper som kan forandre kampbildet.

Hvordan ser du kampen?

Kampen kan i Norge kun sees via Discovery Norge sine tjenester. På TV vil de bli vist på TVNorge mens du også vil kunne live streame den via Eurosport Player på nett.

Det er dessverre ingen bettingselskaper som live streamer denne kampen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler