Norge kan ta føringen i gruppen med seier over Bulgaria tirsdag kveld

Bulgaria kommer fra en 2-1-seier hjemme mot Kypros på lørdag. Det var bortelaget som startet kampen best, og tok ledelsen ved Grigoris Kastanos etter 41 minutter. Men Bulgaria slo tilbake, og mål av Kiril Despodov og Todor Nedelev i den andre omgangen sørget for at Bulgaria tok sin tredje strake seier, og topper UEFA Nations Leagues gruppe C3 med ni poeng, tre poeng foran Norge.

Norge – Slovenia
Ullevaal stadion, Oslo
UEFA Nations League – gruppe C3
Tirsdag klokken 20:45

Norge på sin side tok som kjent en fortjent 1-0-seier hjemme mot Slovenia, en seiersmargin som burde vært større. Men seier er seier, og Norge er nå i en bra posisjon i gruppen, til tross for tapet mot Bulgaria for en måned siden.

Landslaget tok faktisk sin sjette strake hjemmeseier! Dette var ingen stor fotballkamp fra Lagerbäcks menn. Selnæs ble mathcvinner med en perlescoring som kom rett før pause. Trønderen dempet en ball rett utenfor 16-meteren og banken ballen i nærmeste hjørnet på halv volley . Ellers var Norge litt bedre i andre omgang enn i første, og slapp til få sjanser mot et meget svakt Slovenia-lag.

Det var Selnæs mål nummer to for Norge, i hans første start for landslaget på over et år. Han har vært god for Saint-Étienne i starten av sesongen, og fikk en velfortjent start av Lars Lagerbäck lørdag. Sander Berge er sendt hjem på grunn av en skade og det er dermed forventet at Selnæs også starter kampen mot Bulgaria.

Nesten 15 000 mennesker møtte opp for å se Norge ta imot Slovenia, det er nesten tre ganger så mange som kom for å se den første Nations League-kampen mot Kypros. Det er ikke forventet like mange mennesker denne gangen, men det er hvert fall solgt mer billetter enn de 6000 som ble solgt til kampen mot Kypros for en måned siden.

Norge og Bulgaria har møtt hverandre 15 ganger tidligere, og inkludert tapet på bortebane for en måned siden står Norge med fire seire, fire uavgjorte og syv tap. Norge hadde vunnet tre på rad før tapet i september, to av dem i den forrige EM-kvalifiseringen.

Norge bør vinne med to mål eller mer, da det er innbyrdes oppgjør og ikke målforskjell som skiller lagene på tabellen i Nations League. Så grunnet Norges 0-1-tap i den første kampen vil Norge fortsatt være bak Bulgaria på tabellen ved for eksempel en 2-1-seier. 2-0 derimot vil føre Norge opp til førsteplass når det gjenstår to kamper.

Lagnyheter

Norges Sander Berge har dratt hjem på grunn av en skade, og blitt erstattet med Martin Ødegaard, som spilte for U21-landslaget fredag da de tapte for Tyskland i EM-kvalifiseringen. Ellers er Joshua King og Markus Henriksen klare for spill, til tross for at de sto over siste del av treningen søndag.

Vi får trolig se et lag som mer eller mindre er det samme som slo Slovenia Lørdag. Håvard Nordtveit kan komme inn i førsteelleveren igjen etter at han måtte stå over lørdag på grunn av de to gule kortene han pådro seg i bortemøtet mot Bulgaria i september.

Forventede lagoppstillinger

Norge: Jarstein; Elabdellaoui, Nordtveit, Rosted, Aleesami; Selnæs, Henriksen, Johansen; Elyounoussi, King, Elyounoussi

Bulgaria: Ilev; Popov, Nedyalkov, Bodurov, Zanev; Nedelev, Slavchev, Kostadinov, Despedov; Popov, Kraev

TV og live stream

TV2 har rettighetene til Nations League i Norge, og dette oppgjøret blir sendt på TV2s hovedkanal. Du kan også se den via strømmetjenesten TV2 Sumo.

Fan av engelsk fotball? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

Oddstips

Norge er ganske klare favoritter i dette oppgjøret og står med seks strake hjemmeseire, og om de spiller minst like godt som de gjorde lørdag og i bortekampen mot Bulgaria for en måned siden bør det også i dag bli tre poeng. Vi tror Norge fikser biffen, og går for hjemmeseier pluss at Norge holder nullen til 2.23 i odds hos Unibet!

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler