Norge vinner alltid mot Kypros – Nå er de motstandere i Norges viktigste kamp på tre år

Kypros Norge spilltips

Etter fem runder i gruppe C3 er Norge og Bulgaria på topp med likt antall poeng, likt resultat innbyrdes og lik målforskjell innbyrdes. Men på grunn av bedre målforskjell i gruppen i sin helhet er det Norge som har grep om gruppeseieren før siste runde spilles i kveld.

Kypros – Norge
GSP stadion, Nikosia
UEFA Nations League, gruppe C3
Mandag klokken 20:45

Og Norge har ankommet Kypros med tonn av selvtillit, både på grunn av meget gode resultater dette kalenderåret, og ikke minst med tanke på historikken fra tidligere oppgjør mot Kypros.

Siden det første møtet mellom de to nasjonene tilbake i 1988 har det blitt totalt 10 møter, inkludert 2-0-seieren på Ullevaal i Nations League tidligere i høst. Og alle ti kampene har endt med norsk seier, med en målforskjell på komfortable 26-4.

Forrige gang Norge møtte Kypros på bortebane var i VM-kvalifiseringen tilbake i 2012 da Joshua King, Brede Hangeland og Tarik Elyounoussi sørget for at det endte med en 3-1-seier til Drillos menn.

Men til tross for gode resultater historisk sett skal ikke Norge hvile på laurbærene i kveld. Kypros har bitt godt fra seg i gruppen, og vi har mye å takke dem for etter at de holdt Bulgaria til 1-1 fredag når vi selv kun klarte 1-1 borte mot Slovenia.

Det sørget for at Kypros nå er oppe på fem poeng etter fem kamper, og kypriotene vil med minst ett poeng mot Norge være garantert en plass i divisjon C også om to år. Skulle det bli tap er dem avhengig av at Slovenia ikke vinner mot Bulgaria.

Forventer Ødegaard inn i førsteelleveren

Norge-kaptein Stefan Johansen var direkte svak i de 57 minuttene han spilte før han ble byttet ut mot Slovenia fredag, og mange forventer at Vitesse-spiller Martin Ødegaard nå tar hans plass på høyrekanten.

Både Bjørn Maars Johnsen og Tarik Elyounoussi har slitt med småskader under landslagssamlingen, men det er ventet at sistnevnte starter også dette oppgjøret.

Forventede lagoppstillinger

Kypros: Panayi; Laifis, Sielis, Merkis, Loannou; Laban, Avraam, Kastanos, Efrem, Artymatas; Sotiriou

Norge: Almenning Jarstein, Elabdellaoui, Rosted, Nordtveit, Aleesami; Johansen, Selnæs, Henriksen, Elyounoussi; Kamara, Elyounoussi

TV og live stream

TV2 har rettighetene til å sende Nations League i Norge, og denne ekstremt viktige kampen for Norge blir vist på deres hovedkanal og på strømmetjenesten TV2 Sumo. og live stream

Spilltips: Norge-seier med (-1) handicap

Dette er den viktigste Norge-kampen siden det sure tapet for Ungarn i EM-playoffen for tre år siden, og det mot en motstander som også har mye å spille for. Men vi tror Norge fortsetter den gode statistikken vi har i både år og totalt sett mot Kypros.

Norge vinner med minst to mål kan du spille på til fine 2.48 i odds hos Unibet!

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler