Eksprimentering mot Tsjekkia og Sverige for Lars Lagerbäck?

Bjørn Maars Johnsen.

Om det navnet sier deg noe er du enten en bekjent av Johnsen, eller du spiller litt for mye Football Manager. Flertallet av gjennomsnittlig fotballinteresserte nordmenn har nok aldri hørt navnet, men det er det kanskje en slutt på nå.

Bjørn Maars Johnsen

Maars Johnsen har næmlig blitt kalt opp til norges tropp til kampene mot Tsjekkia og Sverige den 10. og 13. juni. Det etter overgangen fra mindre kjente Lovech i Bulgaria til Hearts i skotske premier league forrige sommer. Maars har gjort det greit i Kniksen sin gamle klubb, og endte opp med 5 mål på 22 starter i serien.

Det er usikkert om den amerikafødte nordmannen blir i Hearts etter sesongen, da skotske medier melder om en dårlig tone mellom han og treneren Ian Cathro.

Tre debutanter med

Men Johnsen er ikke den eneste debutanten i troppen. Også Ohi Omoijaunfo, som har startet sterkt for Stabæk i Eliteserien, og Birger Meling fra Rosenborg er med. Birger Meling Har etablert seg på førstelaget etter overgangen fra Stabæk i vinter, og fra fast plass hos Norges beste lag er det rask vei til landslaget.

Landslagssjef Lars Lagerbäck

Det er ventet at landslagssjef Lars Lagerbäck vil bruke kampene, og da spesielt den mot Sverige som kun er en vennskapskamp, til å eksprimentere. Sjansen til å nå VM i Russland i 2018 er mikroskopiske, så treneren har nok blikket rettet mot EM i 2020.

Men Lagerbäck har gitt uttrykk for at han bryr seg om FIFA-rankingen, så det blir spennende å se hvor mye han tør å bytte på laget. To gode resultater de neste to kampene kan, med litt flaks, dytte Norge opp en god del plasser på den beryktede rankingen. Og jo høyere vi er der, jo større sjans er det for å møte lettere motstand i kvalifikasjonen til nevnte EM og den nye UEFA Nations League som starter høsten 2018.

Utnytte spillerene som er i god flyt

Vi håper Lars Lagerbäck gir spillere som har vært i god form i det siste sjansen, uavhengig av tidligere landslagserfaring. En spiller som Rune Almenning Jarstein, som ble tatt ut på årets lag i Bundesliga bør definitivt vokte buret. Sander Berge i Genk og Mohamed Elyonoussi i Basel er to andre som har vært gode i vårsesongen og som definitivt bør starte og fortsette sin gode form mot Tsjekkia og Sverige.

Stefan Johansen Norge

Stefan Johansens Fulham tapte på målstreken mot Reading i kampen om å rykke opp til neste sesongs Premier League, men Johansen har vært en av de aller beste spillerene i årets Championship-sesong og bør spille. Rosenborg har ikke startet sesongen i Norge like godt som man kunne forvente, men spillerene derfra er nå midt i sesong og har kun tapt én kamp i år og bør også være nær plass i startoppstillingene.

Begge kampene får du sett på TV Norge eller streamet på Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler