Barcelona – Real Betis, sesongåpning i La Liga

Barcelona – Real Betis
Camp Nou
Søndag klokken 20.15

Denne helgen starter la Liga i Spania og sølvvinner fra forrige sesong Barcelona starter sesongen hjemme mot Real betis.

MSN er historie

Man kan ikke snakke om Barcelona sin åpningskamp i årets La Liga uten å nevne Neymars overgang fra barcelona til Paris Saint-germain i Ligue 1.

Den desidert mest omtalte overgangen på flere sesonger slo alle overgangsrekorder med summen på 222 millioner Euro.

Til den grad vi faktisk kan kalle det en overgangssum. De 222 millioner Euroene var Neymars utkjøpsklausul, og teknisk sett var det Neymar selv som kjøpte seg ut av sin egen kontrakt og gikk til PSG på free transfer.

Pengene fikk han av som del av oppdraget som abassadør for Qatar-VM i 2022, men det er vel ingen tvil om hvorfor summer for det arbeidet matchet summen på hans overgangsklausul.

Fortsatt ingen erstatter på plass

Ousmane Dembelé

Ousmane Dembelé hos Borussia Dortmund er aktuell for Barcelona.

Flere spillere har vært linket til Barcelona etter at Neymar forsvant, men det har enda ikke resultert i noe håndfast. To spillere ser ut til å være nær, og mange venter i spenning på hvem som etterhvert blir presentert.

De to spillerene er Philippe Coutinho fra Liverpool og Ousmane Dembélé fra Borussia Dortmund.

Philippe Coutinho skal ha gitt klar beskjed til ledelsen om at han ønsker seg til Barcelona og har ikke spilt de siste kampene for Liverpool grunnet en liten skade.

Også Dembélé har vært klar på at han ønsker å dra og har blitt møtt med kraftige reaksjoner fra den sportslige ledelsen i Dortmund.

De siste ukene har han ikke fått lov til å hverken spille kamper eller trene med de andre spillerene på førstelaget.

Det blir spennende de siste dagene av overgangsvidnuet hvem barcelona ender opp med og hvordan en spiller som Dembélé eventuelt skal bygge seg opp igjen tillit hos klubben om han må bli værende.

Barcelona udmyket av Real Madrid i den spanske supercupen

Den første styrketesten for Barcelona og deres nye manager Ernesto Valverde var i den spanske supercupen som ble spilt forrige søndag og onsdag denne uken.

Og den feilet de med glans, Barcelona fikk rett og slett gjennomgå over to kamper mot de regjerende La Liga- og Champions League-mesterene.

Første kamp på Camp Nou endte med 1-3 tap før Real Madrid vant greit 2-0 hjemme på Santiago Bernabeu. 1-5 sammenlagt mot sine største konkurenter forteller om et barcelona-lag som har nok av spørsmål de trenger svar på, og det raskt.

Skuffende sesong for Real Betis i fjor

Real Betis som tok en stark tiendeplass i opprykkssesongen 2015/16 hadde en heller skuffende forrige sesong. Laget fra Sevilla havnet til slutt på en femtendeplass.

Før denne sesongen har de solgt sin mest profilerte spiller i form av Dani Ceballos til real Madrid for litt over 150 millioner kroner.

Inn dørene har blant annet Christian Tello kommet fra Barcelona til under 40 millioner, og mange Betis-supportere håper han kan få seg en ny vår i klubben.

Camp Nou Barcelona

Kampen spilles på Camp Nou i Barcelona.

Skader og suspensjoner:

Barcelona må klare seg uten flere sentrale spillere i starten av sesongen. Både Luis Suarez, Thomas Vermaelen, Andres Iniesta og Gerard Pique er ute med skader. Samtidig er Rafinha fortsatt langtidsskadet og Nelson Semedo er suspendert.

For Real Betis sin del er det ikke rapportert om skader eller suspensjoner til den første kampen i årets La Liga for deres vedkommende.

Hvordan får du sett kampen med live stream og god kvalitet?

Viasat Norge eier rettighetene til La Liga i Norge og kampen vil bli vist på Viasat Fotball og på deres nett-streamingstjeneste Viaplay.

Bet365 viser også La Liga via sin streamingtjeneste, også i Norge. Det er kostnadsfritt så lenge du har en aktiv konto hos dem.

Har du ikke en aktiv konto er det eneste du trenger å gjøre å følge disse enkle skrittene:

Så kan du se denne kampen i tillegg til andre La Liga-kamper. Du kan også se Bundesliga, Ligue 1, Eredvisie og Serie A pluss flere tusen andre fotballkamper og sportsbegivenheter gjennom sesongen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler