Coutinho og Barca med tøff oppgave på veien mot sin femte strake cuptriumf

Barcelona Levante

Barcelona sørget for at jobben i dag blir en smule lettere da Philippe Coutinho satt en straffe helt i sluttminuttene. Men Levante kommer til Camp Nou med stor selvtillit etter seieren for en uke siden.

Barcelona – Levante
Camp Nou, Barcelona
Copa Del Rey, 8-delsfinale
Torsdag klokken 21:30

Med sine sjette strake seier i La Liga med 3-0 over Eibar i helgen sørget Barcelona for at forspranget ned til Atlético nå er på fem poeng etter 19 serierunder. Og ned til erkerivalene Real Madrid er det hele ti poeng.

Men nå er fokuset rettet mot cupen, og det er ingen tvil om at katalanerne har en jobb å gjøre torsdag kveld. Men takket være Coutinhos straffetreff fem minutter før slutt er det et nokså åpent oppgjør, og Ernesto Valverdes menn setter nok pris på at de har muligheten til å snu dette foran sine egne fans.

Barcelona sikret seg sin 30. Copa del Rey-tittel forrige sesong, og har vært fullstendig dominerende i denne turneringen de seneste årene. De har løftet trofeet ikke mindre enn fire ganger på rad, i tillegg til å ha vært i finalen i alle bortsett fra én av de siste åtte sesongene.

Levante har blitt en stabil La Liga-klubb

Det kommer nok ikke som en stor overraskelse å lære at Levante aldri har gått helt til topps i Copa del Rey. De har heller ikke klart å avansere forbi kvartfinalene siden 1935.

Levante rykket opp igjen til La Liga som vinnere av Segunda Division i 2017, og sikret seg nok en sesong ved å ende på 15. plass forrige sesong. Dermed har Levante vært en del av det gjeve selskap i Spania i åtte av de siste ni sesongene. Denne sesongen befinner man seg så langt på en 12. plass, men man er bare tre poeng bak topp-syv.

Forventet at Messi starter

Barcelona kommer nok en gang til å måtte klare seg uten Rafinha og Samuel Umtiti, mens Sergi Samper og Thomas Vermaelen også er forventet å gå glipp av dette oppgjøret.

Japser Cillesen, Carles Alena, Arturo Vidal og Ousmane Dembele er alle tilgjengelige igjen, men det kan godt være Valverde ønsker mer rutine i de bakre rekker.

Jeison Murillo var den klart beste forsvarsspilleren i hans debut i den første kampen for en uke siden og blir trolig å se i førsteelleveren igjen i den andre kampen.

For Levante sin del er det ingen skader å melde om, og manager Lopez kommer trolig til å igjen starte med spillere som Moses Simon, Coke og Jose Luis Morales.

Forventede lagoppstillinger

Barcelona: Cillessen; Semedo, Murillo, Lenglet, Alba; Vidal, Busquets, Alena; Dembele, L Suarez, Messi

Levante: Aitor; Postigo, Chema, Cabaco; Coke, Prcic, Campana, Simon; Rochina; Mayoral, Boateng

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler