Derbi Barceloni: Klarer Espanyol det umulige mot Barcelona, igjen?

Barcelona – Espanyol
Camp Nou
Copa del Rey
Torsdag klokken 21.30

Det var Espanyol som tok seieren i forrige Derbi Barceloni, men ser vi på historien var nok det heller unntaket enn regelen. Barca er storfavoritter hjemme på Camp Nou.

Barcelona – Espanyol

Med to minutter igjen setter Espanyols Oscar Melendo ballen i nettet og påførte dermed Barcelona sitt eneste tap i denne sesongens Copa del Rey, La Liga og Champions League gruppespill. I sesongens første møte mellom lagene i La Liga tok derimot Barcelona tre poeng på Camp Nou etter å ha vunnet 5 – 0. Det har ikke gått riktig vei for Espanyol mot Barcelona i de siste oppgjørene før det heller. I 2016/17 sesongen endte det 0 – 3 og 4 – 1, med seier til Barcelona i begge kampene. 2015/16 sesongen ble det fire kamper mellom lagene. La Liga oppgjørene endte 0 – 0 og 5 – 0 til Barca, mens det i Copa del Rey endte 4 – 1 og 0 – 2, begge i Barcelonas favør.

Barcelona

Etter å ha blitt påført sesongens eneste tap skal Barcelona ha motivasjonen i orden før Derbi Barceloni i Copa del Rey. 0 tap i både La Liga og CL gruppespillet vitner om et lag hvoro det aller meste stemmer.

De to første oppgjørene i Copa del Rey mot Real Murcia ble vunnet 0 – 3 og 5 – 0. Barcelona ledet mot Celta Vigo, men det endte til slutt uavgjort for Barce på bortebane. Derimot ble det storseier på Cam Nou med 5 – 0 i returoppgjøret.

Thomas Vermaelen som spilte mot Espanyol i forrige kamp er ute med skade og blir ikke å se i denne kampen, i tillegg har også Ousmane Dembélé og Andrés Iniesta gått ut med skade i løpet av januar. De kommer i tillegg til Paco Alcácer og Philippe Coutinho.

Espanyol

Espanyol har langt fra samme storform som derbymotstanderen Barca. 0 – 0 borte mot Tenerif ble fulgt opp med 3 – 2 seier på hjemmebane. Mot Levante endte det med 1 – 2 tap hjemme, men 0 – 2 seier borte, før Espanyol overrasket med 1 – 0 over Barcelona i forrige kamp i Copa del Rey. I La Liga går det heller ikke på skinner, formen her er så langt 6 – 6 – 8, noe som er langt unna Barcas 17 – 3 – 0.

José Manuel Jurado og Pablo Piatti er eneste spillere som er skadet for Espanyol.

Se Barcelona – Espanyol live stream

Med en aktiv spillerkonto på bet365 får du tilgang til live stream fra de beste kampene. Følger du fremgangsmåten endenfor kan du streame Barcelona – Espanyol, sammen med kamper fra Copa del Rey, La Liga, Serie A, Bundesliga og mange andre:

  • Gå til bet365.com
  • Åpne en konto
  • Gjør et innskudd

Hans Nielsen

248 Artikler