Våre tips til første spillerunde i Fantasy Premier League

Fantasy tips spillerunde 1

Du har nok som oss sitter i flere dager, om ikke uker, og prøvd å finne ditt foretrukne lag. Kanskje er du enda ikke fornøyd? Da håper vi at vi kan hjelpe deg med vårt tips til Gameweek 1, som du får her.

Så, hvem bør du få inn på laget ditt før det sparkes i gang, og hvem bør du unngå om du ikke skal dumme deg ut for familie, venner, kjente og ukjente?

Vi forteller deg hvilke tre spillere vi mener du bør ha på laget ditt i morgen, og tre spillere som du bør styre unna. I tillegg forteller vi deg hvem vi mener du bør ha som kaptein.

Disse tre spillerne bør du ha på laget:

Mohamed Salah (12,5)
Hjemme mot Norwich

Ja vi vet, vi kommer ikke akkurat med et revolusjonerende tips her. Men om man velger å ikke ha Salah på laget, hva er egentlig vitsen med å ha et Fantasy-lag i det hele tatt da? Det var mange som lekte tøff forrige sesong, og startet med et lag uten egypteren, de alle fleste angret ganske hurtig.

Prisen er lavere enn ved sesongstart forrige sesong, og om han fortsetter i samme spor som de to foregående sesongene, kommer prisen til å stige. Norwich-forsvaret skal slite med den lille magikeren fredag. Og om han ikke skulle slå til, er du i samme båt som nesten halvparten av alle andre Fantasy-managere.

Lucas Moura (7,5)
Hjemme mot Aston Villa

Nok en spiller som starter mot et nyopprykket lag. Har spilt mye spiss for Spurs, både forrige sesong og i sesongoppkjøringen i sommer. Hueng-min Son er suspendert i dette oppgjøret, og vi vil dermed etter alle solemerker se Moura på topp mot Villa.

Han er midtbanespiller på Fantasy, og vil dermed få mer poeng per mål scoret, og et bonuspoeng om Spurs skulle holde nullen. Er dessuten vesentlig billigere enn sin spisskollega, Harry Kane.

Joshua King (6,5)
Hjemme mot Sheffield United

Vår egen Joshua King, det nærmeste Norge kommer en stjerne i Premier League de siste sesongene. Og det er ikke nasjonalisme og subjektivisme som plasserer Josh på listen vår.

Landslagsspissen er priset overraskende lavt, og Bournemouth starter mot to nyopprykkede lag. I tillegg er det King som tar straffene for klubben, noe man ikke skal undervurdere når Premier League denne sesongen implementerer VAR. Er priset hele 1,5 mindre enn spisskollega Wilson, som bare scoret ett mål mer enn King forrige sesong.

Vurder også: Christian Pulisic, Pierre-Emerick Aubameyang og Kevin de Bruyne.

Joshua King Bournemouth

Joshua King er et av de beste valgene på topp i årets Fantasy Premier League, synes vi. Foto: PA Images.

Disse tre spillerne bør du styre unna:

Marco Alonso (6,5)
Borte mot Manchester United

Har vært en favoritt på Fantasy lenge, etter flere gode sesonger i Chelsea-drakten med et høyt antall målpoeng. Spilte langt under par i fjor, og mistet etter hvert plassen til nyinnkjøpte Emerson.

Og faren for at Emerson blir foretrukket også denne sesongen er overhengende, i tillegg går Chelsea en svært usikker sesong i møte, og åpner med flere tøffe kamper. Prisen på 6,5 er også altfor høy.

Mesut Özil (7,5)
Borte mot Newcastle

Her er det nok lett å la seg lure av den beskjedne prisen på 7,5 millioner, men det bør man ikke bli. Tyskeren kommer fra en svært skuffende fjorårssesong, der han startet omtrent halvparten av kampene, og bidro med fattige tre assists.

Unai Emery er ikke Özils største fan, og han har heller ikke vært med i hele oppkjøringen. Han fikk blant annet flere dager fri etter at bilen hans ble angrepet av ranere. Her er det flere varsellamper som blinker.

Shkodran Mustafi (5,5)
Borte mot Newcastle

Shkodran Mustafi hadde sin beste sesong i Arsenal-trøye noensinne forrige sesong, i antall spilleminutter. Men på Fantasy hadde han faktisk den dårligste, 80 poeng ble det totalt, sammenlignet med 109 sesongen før.

Har fått tøff konkurranse i Arsenal-forsvaret denne sesongen, med blant annet David Luiz sin ankomst på tampen av overgangsvinduet. Prisen er ikke avskrekkende, men det er tvilsomt at Mustafi nyter samme tillit som han gjorde i fjor.

Vurder også: Wilfred Zaha, Alexis Sanchez og Gerard Deulofeu.

Hvem bør du ha som kaptein?

Igjen, ikke prøv å lek smart. Det åpenbart beste valget som kaptein i runde 1 er Mohamed Salah. Scoret hele 16 mål på Anfield forrige sesong, i tillegg til flere assists. Er også konge i å sanke inn bonuspoeng.

Kanskje er du sprø nok til å gå for et annet valg, og kanskje du lykkes. Men er du noenlunde mentalt stabil går du for det åpenbare og trygge valget, Mohamed Salah.

Mohamed Salah Liverpool

Mohamed Salah var god i sesongens første tellende kamp, Community Chield mot Manchester City. Det endte dog med finaletap for Liverpool. Foto: PA Images.

Andre tips før Fantasy-sesongen sparkes i gang

Ballen er rundt, cup er cup og alt det der, her er uansett et par tips som er verdt å ta med seg inn i den nye sesongen:

  • Det er sjelden hits (ekstra bytter utover gratisbyttet) lønner seg, så vær sparsom med dem.
  • En vanskelig øvelse, men; Prøv å ha billige spillere på benken som faktisk spiller.
  • Ikke ta for store sjanser i starten. Styr unna spillere uten erfaring i Premier League, eller som har spilt lite/vært skadet i sesongoppkjøringen.
  • Finn informasjon om klubbenes dødballtakere. Spesielt nå når VAR er en del av gamet, kan det ha stor betydning for enkelte spillere.
  • Ikke vær for rask på avtrekkeren om du er misfornøyd med en spiller. Vent to-tre spillerunder før du avskriver en spiller helt og selger ham.
  • Ikke bruk Bench Boost og Triple Cap for tidlig i sesongen. Wildcard har du derimot to av, og du kan fint brenne det første relativt tidlig i sesongen om det trengs.
  • Sjekk scoringsoddsen hos bookmakerne før du velger hvilken spiss som bør være kaptein. Velg den med lavest odds, markedet har som oftest rett.

Da gjenstår det bare for oss å ønske lykke til med Fantasy-sesongen 2019/20!

Og igjen, husk: Rizks liga har hele 250 000 kroner i premiepenger!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler