Dette er spillerne du skal ha på laget til Fantasy Premier League runde 9!

Ricardo Pereira Leicester fantasy tips

Landslagspausen er over for denne gang, og vi er snart klar for Gameweek 9 i årets Fantasy Premier League. Gameweek 8 inneholdt mange overraskende resultater, hvor tre av topp 6-lagene røk på en smell. Den aller største bomben smalt i den blå delen av Manchester, hvor de regjerende mesterne gikk på sitt første hjemmetap på 288 dager. Wolverhampton var levnet få sjanser på Etihad, men stakk overraskende hjem med alle tre poengene etter to sene scoringer av Adama Traoré (5.0). Spanjolen ble også rundens mestscorende spiller med 16 poeng.

Tottenham leverte en meget tam forestilling borte mot Brighton, og gikk målløse av banen i et smertelig 0-3-tap. Hjemmelagets Aaron Connolly (4.5) scoret to mål, og med en prislapp blant de lavest prisede angriperne i spillet, kan han være en utmerket kandidat for å fylle opp stallen. Et annet topplag som vi er blitt vant til å se skuffe er Man United, og denne gangen tapte de borte mot et ellers svakt Newcastle-lag. Det er nok en meget god idé å holde seg unna United-spillere på Fantasy per dags dato.

Chelsea fortsette å imponere, denne gangen med 4-1 borte mot Southampton. Både Mason Mount (6.8) og Tammy Abraham (7.7) leverte målpoeng, og supertalentet Callum Hudson-Odoi (5.9) er tilbake fra skade. Hudson-Odoi har virkelig levert i sine siste innhopp – samt på den engelske U21-laget i landslagspausen – og er en ypperlig differential/”punt” til den prisen.

Til slutt må vi såvidt innom Aston Villa, som regelrett knuste Norwich med 5-1 på bortebane. Den gamle storheten har et godt utvalg billige og spennende Fantasy-prospekter offensivt i banen, da spesielt Jack Grealish (5.9), John McGinn (5.8), Anwar El Ghazi (5.5) og Wesley Moraes (6.1).

Rundens skuffelse – GW8

Denne runden var det flust av skuffelser å velge mellom, men eierskapsandelene i Fantasy tatt i betraktning, må de største skuffelsene denne runden være Man City-spillerne. Både Raheem Sterling (12.1) og Sergio Agüero (12.2) var nok av mange satt som kaptein, men begge leverte en tannløs kamp og endte opp kun med poeng for antall spilte minutter.

Rundens overraskelse – GW8

Rundens store overraskelse var naturlig nok at et Wolverhampton-lag som har startet sesongen svakt gikk hen og tok alle poengene på Etihad. Den store spilleren ble som nevnt Adama Traoré (5.0) med 16 poeng. Den spanske oksen har allerede vært en meget populær mann på Fantasy-overgangsmarkedet nå i landslagspausen, men husk at han har scoret 16 av sine 32 poeng i én kamp. Da er nok Raúl Jiménez (7.1) et bedre valg. Meksikaneren har etter en svak sesongstart sunket fra 7.5 til 7.1, men virker å være på vei tilbake sammen med resten av laget – og var også mannen som leverte målgivende til begge Traorés scoringer.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 8

Fantasy oppsummering runde 8

Med tre City-spillere på laget gikk det dessverre dårlig med vårt drømmelag i GW8, hvor da også kaptein Sterling sviktet. Chelsea-duoen Mount og Abraham reddet noe av æren vår, sammen med målvakt Dean Henderson, men totalt sett endte vi på en score på 38 poeng. Vi håper på å score vesentlig høyere i GW9!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 9!

Keeper

Rui Patrício (5.1) er den mestscorende keeperen til nå i denne Fantasy-sesongen, noe som er imponerende med tanke på at Wolverhampton har slitt veldig i åpningen. Det virker dog som at Ulvene er på vei litt tilbake til formen fra fjorårssesongen, og har nå holdt nullen i to seiere på rad. Møter denne runden Southampton hjemme på Molineux, og bør ha gode muligheter til å unngå baklengs også der.

Alternativer:
Kasper Schmeichel (5.1), hjemme mot Burnley
Aaron Ramsdale (4.5), hjemme mot Norwich
Tom Heaton (4.5), hjemme mot Brighton
Bernd Leno (5.0), borte mot Sheffield United

Forsvar

Veldig mange gode alternativer i forsvar denne runden, da det er mange formlag som har på papiret gode hjemmekamper. Hos Wolverhampton regner vi med at Matt Doherty (6.0) får starte kampen etter en rotete innledning på sesongen. Doherty hadde en fantastisk sesong i fjor fra sin høyre vingback-posisjon, og bør ha gode muligheter til både offensive og defensive poeng denne runden hjemme mot Southampton.

Ricardo Pereira (6.2) er fast inventar på høyrebackposisjonen hos Leicester, og skal i denne runden ta i mot Burnley. Portugiseren er forsvarsspilleren med flest poeng denne sesongen, sammen med Liverpools Trent Alexander-Arnold. Vi tror at Ricardo Pereira fort kan gå mot en ny meget god runde.

Ellers er det som sagt utallige gode forsvarsvalg denne runden, som nevnt under:

Alternativer:
Willy Boly (5.0), hjemme mot Southampton
Tyrone Mings (4.6), hjemme mot Brighton
Nathan Aké (4.9), hjemme mot Norwich
Çaglar Söyüncü (4.7), hjemme mot Burnley
Fikayo Tomori (4.6), hjemme mot Newcastle
César Azpilicueta (5.9), hjemme mot Newcastle
Lewis Dunk (4.6), borte mot Aston Villa

Midtbane

Vi har hatt Mason Mount (6.8) på vårt drømmelag i to runder på rad nå, og han har levert i begge. Da velger vi å gi han enda en gang fornyet tillit, denne gangen hjemme mot Newcastle. Dog må det nevnes at eierskapsandelen til Mount stiger og stiger, så dersom man ønsker å skille seg litt mer ut kan Callum Hudson-Odoi (5.9) være et godt alternativ.

Aston Villas John McGinn (5.8) har virkelig levert sakene denne sesongen, til tross for at han var en av de få i Villa-offensiven som ikke fikk poeng i forrige rundes 5-1-seier over Norwich. Denne runden møter de Birmingham-laget Brighton på hjemmebane, og vi har skotten med på vårt drømmelag.

James Maddison (7.2) er også en spiller som begynner å vise sitt fulle potensiale – både i virkeligheten og på Fantasy. Har 17 poeng i sine to siste starter, og møter denne runden Burnley på King Power Stadium. Engelskmannen er rapportert som småsyk, men vi velger likevel å satse på at han blir klar og dermed ta han med i oppstillingen.

Alternativer:
Anwar El Ghazi (5.5), hjemme mot Brighton
Sadio Mané (11.7), borte mot Man United
Raheem Sterling (12.1), borte mot Crystal Palace
Kevin De Bruyne (10.0), borte mot Crystal Palace
Heung-Min Son (9.8), hjemme mot Watford

Angrep

Tammy Abraham (7.7). Av samme grunn som vi gir Mason Mount fornyet tillit, gjør vi akkurat det samme med Tammy Abraham. God kamp på papiret og innbydende kampprogram.

Callum Wilson (7.9) leverte sin første blank i forrige runde mot Arsenal, men har ellers scoret målpoeng i hver eneste runde til nå denne sesongen. Hjemme mot et Norwich-lag som ser meget suspekte ut defensivt tror vi at Wilson fort kan finne nettmaskene igjen.

Harry Kane (10.9). Det er kanskje et merkelig valg å velge Harry Kane foran Jamie Vardy denne runden, men Tottenham-spissen viste i landslagspausen at formen ikke er langt unna. Tottenham har skuffet stort de siste rundene, og da er en hjemmekamp mot Watford kanskje det de behøver for å slå tilbake og spille på seg litt selvtillit.

Alternativer:
Jamie Vardy (9.0), hjemme mot Burnley
Pierre-Emerick Aubameyang (11.1), borte mot Sheffield United
Wesley Moraes (6.1), hjemme mot Brighton
Raúl Jiménez (7.1), hjemme mot Southampton
Joshua King (6.3), hjemme mot Norwich

Ukens drømmelag – Gameweek 9

Fantasy runde 9 tips

Hvem bør du ha som kaptein?

Alle våre utvalgte spisser er naturlige kapteinsvalg denne runden, men det ustødige forsvaret til Norwich gjør at vi setter kapteinsbindet på Callum Wilson.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler