Fantasy Premier League: Vi stoler nok en gang på Tottenham

tips til gw7 i fantasy premier league

Oppsummering Gameweek 6

Gameweek 6 ble sparket i gang av Aston Villa og Leeds, hvor Leeds noe overraskende slo hjemmelaget hele 3-0, i en kamp hvor Patrick Bamford (5.9) scoret hattrick og endte opp med hele 17 poeng. Skuffende forestilling fra et Villa-lag som til nå har startet sesongen prikkfritt, men Bamford viser at han absolutt er verdi for pengene – står med seks mål og to målgivende denne sesongen allerede.

Lørdagen ble en noe kjedelig fotballdag med få mål. Den største skuffelsen for mange Fantasy-managere kom nok i Liverpools 2-1-seier over Sheffield United. Her hadde veldig mange valgt Mohamed Salah (12.4) som kaptein, men egypteren endte opp med skuffende to poeng. Han hadde også et mål som ble annullert, og det var attpåtil assistert av Trent Alexander-Arnold (7.4).

Everton gikk på sesongens første tap, og Southampton viser både en gryende defensiv form, samt offensiv slagkraft med Danny Ings (8.5) i spissen. Til slutt må vi nevne fyrverkeriet som er samarbeidet mellom Harry Kane (10.9) og Heung-Min Son (9.5). Duoen kombinerte igjen for Tottenhams vinnermål mot Burnley, med engelskmannen som servitør og sør-koreaneren som eksekutør.

Rundens vinnere – GW6

Rundens vinnere går til de som har beholdt en varierende Wilfried Zaha (7.3). Den ivorianske landslagsspilleren har en tendens til å både blanke og levere i kortere perioder, og har nå 9 og 13 poeng på sine to siste – etter ett mål og én målgivende mot Fulham i helgen.

Rundens skuffelse – GW6

Rundens skuffelse går denne runden til Mohamed Salah (12.4). Var et meget opplagt kapteinsvalg hjemme mot Sheffield United, men endte opp med å blanke. Liverpools forsvar kan også nevnes da de igjen ikke klarte å holde nullen, og det er vel kanskje på tide å lete andre steder etter forsvarsspillere.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 6

Vi hadde en runde helt på det jevne, med 49 poeng. Saïss og Cancelo var beholdningen defensivt, mens Son, Jiménez og Kane leverte poeng offensivt. Skuffende runde fra Grealish til tross for at han spilte en god kamp mot Leeds. Vi prøver igjen i GW7!

Allerede fredag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 7!

Keeper

Hugo Lloris (5.5) og Tottenham tar imot Brighton hjemme i London denne helgen, og vi tror den franske målvakten har gode muligheter til å holde nullen her, slik han gjorde mot Burnley i GW6.

Alternativer:
Rui Patrício (5.5), hjemme mot Crystal Palace
Emiliano Martínez (4.8), hjemme mot Southampton
Karl Darlow (5.0), hjemme mot Everton
Alex McCarthy (4.5), borte mot Aston Villa
Kasper Schmeichel (5.5), borte mot Leeds

Forsvar

For tredje uke på rad satser vi på Wolverhamptons Romain Saïss (5.3). Marokkaneren har 8, 7 og 7 på de tre siste, og har de siste kampene fått en ny rolle som venstre vingback. Skal denne runden ta imot målfattige Crystal Palace hjemme på Molineux, og vi tror Wolves har gode muligheter til å holde nullen her. Den eneste risikoen her er at Max Kilman (4.2) banker på døren i midtforsvaret. I så fall er Kilman et meget godt alternativ tatt prisen i betraktning.

Videre velger vi Ben Chilwell (5.8) i Chelseas bortekamp mot Burnley. Chilwell har 27 poeng på sine tre første kamper for Chelsea, og stiger meget hurtig i pris for tiden. Burnley er heller ikke det mest målfarlige laget, og vi tror de blå fra London fort kan få en smultring på Turf Moor.

Til slutt inkluderer vi Southamptons høyreback Kyle Walker-Peters (4.5). Southampton har tilsynelatende en relativt vanskelig bortekamp mot Aston Villa, men sørkystlaget har hevet seg betraktelig etter en skuffende sesongstart. Samtidig skuffet Villa stort sist med 3-0-tap mot Leeds, så vi tar en sjanse på Southampton her.

Alternativer:
Timothy Castagne (5.8), borte mot Leeds
Ezri Konsa (4.7), hjemme mot Southampton
Andrew Robertson (7.1), hjemme mot West Ham
Reece James (5.0), borte mot Burnley
João Cancelo (5.4), borte mot Sheffield United
Willy Boly (5.5), hjemme mot Crystal Palace

Midtbane

Vi fornyer sjansen til tre av midtbanespillerne vi hadde på drømmelaget sist runde:

Heung-Min Son (9.5) er udroppelig i den formen har er i for tiden, og har en meget tiltalende hjemmekamp mot Brighton denne runden. Videre satser vi igjen på Mohamed Salah (12.4) hjemme mot West Ham, til tross for en skuffende fangst mot Sheffield United sist hvor egypteren var uheldig som ikke fikk målpoeng. Her er selvsagt også Sadio Mané (12.0) et tilnærmet like godt alternativ. Til slutt gir vi også Jack Grealish (7.3) en ny sjanse i Aston Villas hjemmekamp mot Southampton. Den engelske midtbanemannen var meget uheldig som ikke fikk med seg ett eller to mål i sist kamp mot Leeds.

Sistemann på midtbanen blir Man Citys Phil Foden (6.6). Det engelske stortalentet har levert 25 poeng på fem kamper denne sesongen, og er en meget billig vei inn i Man Citys angrep. Skal denne runden møte Sheffield United borte, og vi satser på at Foden får starte denne.

Alternativer:
Wilfried Zaha (7.3), borte mot Wolverhampton
James Rodríguez (8.0), borte mot Newcastle
Ross Barkley (6.0), hjemme mot Southampton
Kai Havertz (8.4), borte mot Burnley
John McGinn (5.5), hjemme mot Southampton

Angrep

Harry Kane (10.9) er en no-brainer å ha på topp denne runden i Tottenhams hjemmemøte med Brighton. Var igjen servitør i sist runde på Sons matchvinnerscoring mot Burnley.

Raúl Jiménez (8.5) har scoret i to runder på rad, til tross for at Wolves har sett noe tamme ut. Møter denne runden Crystal Palace hjemme på Molineux, og da gir vi meksikaneren tillit igjen.

Til slutt satser vi på Southamptons engelske landslagsspiss Danny Ings (8.5). Ings har startet sesongen strålende med 41 poeng på de første seks kampene, og hadde blant annet to målgivende sist. Southampton ser mye bedre ut offensivt, og bør ha gode muligheter til å score mål mot Aston Villa denne runden.

Alternativer
Patrick Bamford (5.9), hjemme mot Leicester
Che Adams (5.8), borte mot Aston Villa
Dominic Calvert-Lewin (7.7), borte mot Newcastle
Timo Werner (9.3), borte mot Burnley
Callum Wilson (6.5), hjemme mot Everton
Ollie Watkins (6.0), hjemme mot Southampton

Ukens drømmelag – Gameweek 7

Hvem bør du ha som kaptein?

Flere gode kapteinsvalg denne runden – vi tar en sjanse og setter bindet på Heung-Min Son.

Til slutt

Husk deadline denne runden fredag kl. 19:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler