Vi satser på at Spurs og Leicester gjør jobben i GW5 av Fantasy PL

Kane Son Tottenham Fantasy Premier League

Oppsummering Gameweek 4

Da er sesongens første landslagspause unnagjort og vi er igjen klare for en helg med Premier League. Gameweek 4 ble en helt vanvittig opplevelse, spesielt de to siste kampene på søndagen. Man United tok ledelsen 1-0 mot Tottenham, før de liljehvite fra London slo tilbake på Old Trafford og vant hele 6-1. Harry Kane (10.6) og Heung-Min Son (9.1) slo til med henholdsvis 16 og 18 poeng, og spesielt sistnevntes poengfangst var det nok mange som irriterte seg over da han var forventet å miste kampen med skade – og dermed var solgt unna av mange.

Som om ikke en 1-6-kamp var nok, så fikk vi den største bomben i nyere Premier League-historie i rundens siste kamp. Aston Villa maltrakterte selveste Liverpool med 7-2 (!!) på Villa Park, i en kamp hvor Ollie Watkins (5.9) scoret hattrick og 19 poeng, mens Jack Grealish (7.1) leverte tre målgivende, to mål og hele 24 poeng. Nå er spørsmålet fremover om Liverpools premium-forsvarere virkelig er verdt prisen…

Til slutt kan vi nevne at Man City og Kevin De Bruyne (11.6) gikk på nok en smell med 1-1 borte mot Leeds, mens at Chelsea med Ben Chilwell (5.6) i spissen kjørte over Crystal Palace med 4-0 på Stamford Bridge. Den engelske venstrebacken fikk en perfekt debut med ett mål, én målgivende, rent bur og totalt 18 poeng.

Rundens vinnere – GW4

Rundens vinnere går til de som enten glemte å bytte ut Heung-Min Son (9.1), eller som valgte å beholde han. De fleste trodde nok at han kom til å være ute en stund med en hamstring-skade, men på mirakuløst vis var sør-koreaneren tilbake på Old Trafford, scoret 18 poeng, og er med det den spilleren som har scoret flest poeng i årets Fantasy Premier League.

Rundens skuffelse – GW4

Rundens skuffelse må gå til Liverpool-forsvaret, og da spesielt til de tre populære Trent Alexander-Arnold (7.5), Andrew Robertson (7.0) og Virgil van Dijk (6.5). Den ellers vanligvis stødige trioen klarte kunststykket å ende opp med en total på minus fire poeng. Her er nok de regjerende mesterne giret på å slå tilbake så fort som mulig.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 4

Det ble nok en forferdelig runde for oss, med bare 28 poeng. Vi var meget uheldige med at Sadio Mané testet positivt på Covid-19, da alternativet Mohamed Salah scoret 13 poeng. Vi ble reddet av Romain Saïss med 8 poeng og Dominic Calvert-Lewandowski med 6 poeng – men ellers var det bare blanks. Dette er en vanskelig sesong å spå, men vi håper å gjøre det vesentlig bedre i GW5!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 5!

Keeper

Sheffield United tar denne runden imot et Fulham-lag som ligger på jumboplass og med kun tre scorede mål, og da tror vi at The Blades’ sisteskanse Aaron Ramsdale (5.0) skal ha gode muligheter til å holde nullen.

Alternativer:
Vicente Guaita (5.0), hjemme mot Brighton
Rui Patrício (5.5), borte mot Leeds
Kasper Schmeichel (5.5), hjemme mot Aston Villa
Hugo Lloris (5.5), hjemme mot West Ham
Mat Ryan (4.5), borte mot Crystal Palace

Forsvar

Chelseas nye venstreback Ben Chilwell (5.6) fikk en drømmedebut sist med hele 18 poeng hjemme mot Crystal Palace. De blå fra London har en ny hjemmekamp denne helgen, denne gang mot Southampton. Chilwell ble sendt hjem tidlig fra landslagssamling og står oppført med 75% sjanse for å spille, men vi tar sjansen på at han blir klar.

Tottenham kjøpte Matt Doherty fra Wolverhampton før sesongen for å spille høyreback, men Serge Aurier (5.2) viste sist runde at han ikke gir fra seg den plassen uten kamp. Leverte ett mål, én målgivende og 12 poeng mot Man United, og vi tror han beholder plassen i denne rundens hjemmekamp mot West Ham.

Til slutt setter vi inn Leicesters nye back Timothy Castagne (5.8). Belgieren er den mestscorende forsvarsspilleren til nå denne sesongen, og har allerede registrert ett mål, tre målgivende og ett rent bur. Tar imot et farlig Aston Villa-lag denne runden, men vi har tro på at Castagne kan levere både offensive og defensive poeng.

Alternativer:
Romain Saïss (5.1), borte mot Leeds
James Justin (4.7), hjemme mot Aston Villa
Tyrick Mitchell (4.1), hjemme mot Brighton
Tariq Lamptey (4.7), borte mot Crystal Palace

Midtbane

Vi kjører igjen på med Heung-Min Son (9.1) i Tottenhams hjemmekamp mot West Ham denne runden. Sør-koreaneren har vært en berg- og dalbane denne sesongen med 2, 24, 1 og 18 poeng – samt skaderykter – i sine fire første kamper. Er likevel årets mestscorende spiller i Fantasy, og bør ha meget gode muligheter til flere poeng her.

Videre satser vi på en Jack Grealish (7.1) som er i storform. Den engelske midtbanemannen har 8 og 24 på sine to siste kamper, og Aston Villa har tre seire av tre mulige denne sesongen. Møter Leicester på bortebane, noe som ofte er en vanskelig oppgave, men The Foxes viste

også svakhetstegn i sitt 3-0-tap mot West Ham sist.

Likevel gir vi fornyet tillit til Leicesters Harvey Barnes (7.1). De blå fra East Midlands er nok revansjesugne etter tapet sist, og må opp mange hakk hjemme mot Aston Villa. Da er engelske Barnes en farlig spiller å ha i laget sitt.

Den siste midtbaneplassen gir vi til Brightons Leandro Trossard (6.0). Den belgiske vingen har to målgivende og ett mål på fire kamper denne sesongen, men har også vært meget uheldig med flere stolpeskudd. Bør ha gode muligheter til målpoeng når The Seagulls skal på besøk til Crystal Palace denne runden.

Alternativer:
Mohamed Salah (12.3), borte mot Everton
James Rodríguez (7.8), hjemme mot Liverpool
Wilfried Zaha (7.2), hjemme mot Brighton
Andros Townsend (6.1), hjemme mot Brighton
Mateusz Klich (5.6), hjemme mot Wolverhampton
John McGinn (5.5), borte mot Leicester
Matheus Pereira (6.0), hjemme mot Burnley

Angrep

Vi satser på trippel-Spurs og setter Harry Kane (10.6) inn på topp. Den engelske landslagskapteinen har startet sesongen forrykende med tre mål, seks målgivende og hele 44 Fantasypoeng. Skal igjen ha gode muligheter mot West Ham på hjemmebane.

Dominic Calvert-Lewin (7.6) er kanskje den hotteste spissen i England for øyeblikket. Til tross for at Everton skal møte byrival Liverpool denne runden er Calvert-Lewin i for god form til å droppes for øyeblikket.

Til slutt gir vi en siste sjanse til Raúl Jiménez (8.6). Fantasylegenden har skuffet stort i to kamper på rad nå med henholdsvis 0 og 2 poeng, men bør igjen ha gode muligheter til å boltre seg mot et offensivt Leeds-lag.

Alternativer:
Jamie Vardy (10.1), hjemme mot Aston Villa
Ollie Watkins (5.9), borte mot Leicester
Neal Maupay (6.6), borte mot Crystal Palace
Patrick Bamford (5.8), hjemme mot Wolverhampton

Ukens drømmelag – Gameweek 5

Hvem bør du ha som kaptein?

Vi synes det står mellom Heung-Min Son og Harry Kane hjemme mot West Ham. Vi tar en sjanse på engelskmannen denne runden.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler