Runde fem: Disse spillerne bør du ha på laget

Callum Robinson Sheffield United Fantasy spilltips

Da er landslagspausen endelig over, og Premier League-fotballen ruller igjen denne helgen. Gameweek 4 bød på en gjennomsnittsscore på 57 poeng, og et par små overraskelser. Både Man United og Chelsea fortsetter å tape poeng, mens Liverpool og Man City fortsetter å dominere. Videre er det verdt å merke seg at Leicester City har startet sesongen sterkt, er ubeseirede og ligger per nå på en tredjeplass på tabellen.

Årets komet Teemu Pukki (7.0) leverte sesongens første blank, mens City duoen Kevin De Bruyne (9.8) og Sergio Agüero (12.1) endte begge på rundens drømmelag. Spesielt belgieren virker å være en must-have i årets Fantasy, og kommer til å fortsette å stige i pris.

Det virker å være spissenes år i Fantasy, for bortsett fra nevnte Pukki og Agüero leverer også Tammy Abraham (7.2), Jamie Vardy (8.9), Ashley Barnes (6.7) og Sébastien Haller (7.5) varene i kategorien mellomprisede spisser. Hvor premium forsvarere kanskje var taktikken i fjor, virker det å være en god idé å kanskje bruke tre på topp i år.

Rundens skuffelse – GW4

Chelsea og Mason Mount (6.4) var ventet å ta seg av Sheffield United på hjemmebane, men endte opp med å rote bort ledelsen og to viktige poeng. Det kan være en god idé å holde seg borte fra både Chelsea- og Man United-forsvarere den nærmeste tiden.

Rundens overraskelse – GW4

I en runde uten de store overraskelsene må vi nevne Southampton og Jannik Vestergaard (5.0). The Saints holdt Man United til 1-1 hjemme, og dansken som forrige runde leverte hele 9 poeng endte denne runden opp med en scoring og tre bonuspoeng. Det blir det 11 poeng ut av.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 4

fantasy gw4 oppsummering

Vi leverte en relativt god score i Gameweek 4, med 60 poeng. Meget solide forsvarsvalg, samt at vi hadde 6 poeng fra Martin Kelly på benken. Sier oss fornøyd, selv om vi håper på et enda bedre resultat i GW5!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre

Fantasy-tips til Gameweek 5!

Keeper

Dean Henderson (4.5). Sheffield United ligger på en respektabel 10. plass på tabellen, med fem innslupne mål – to av disse kom på Stamford Bridge. Hjemme mot et ustabilt Southampton-lag tror vi at det gode forsvaret har en god mulighet til å holde nullen. Henderson har også levert 9 redninger til nå denne sesongen, og kan også plukke poeng der.

Alternativer:

Hugo Lloris (5.5), hjemme mot Crystal Palace
Jordan Pickford (5.6), borte mot Bournemouth
Mat Ryan (4.6), hjemme mot Burnley

Forsvar

Trent Alexander-Arnold (7.1). Det var før sesongen en knallhard kamp mellom den unge engelskmannen og sin skotske backkollega Andrew Robertson om hvem som ville gjøre det best i årets Fantasy-sesong. Så langt har Alexander-Arnold vist seg å være det skarpeste valget med god margin. Spiller hjemme mot Newcastle denne runden, og bør ha gode muligheter til å holde nullen. Er samtidig livsfarlig offensivt. Verdt prisen.

John Lundstram (4.2) er allerede mye omtalt i årets Fantasy-sesong da han spiller midtbane, men på spillet er registrert som forsvarer. Bør ha gode muligheter til både offensive og defensive poeng hjemme mot Southampton.

Alternativer:

Lucas Digne (6.0), borte mot Bournemouth
Oleksandr Zinchenko (5.6), borte mot Norwich
Lewis Dunk (4.6), hjemme mot Burnley

Midtbane

Raheem Sterling (12.3), Kevin De Bruyne (9.8) og Mohamed Salah (12.5) utgjør en tréer på midten som veldig mange har med på laget sitt, og som vi nevner nesten hver uke – med god grunn. Alle tre har igjen gode kamper på papiret og bør kunne levere mye poeng.

Samtidig har man billigere valg i de samme lagene, som for eksempel Sadio Mané (11.5). Han og Salah bytter gjerne på hvem som scorer høyt hver runde, så han er absolutt et godt alternativ. På City har man David Silva (7.5) og Riyad Mahrez (8.5) som begge har levert godt, men med Guardiolas konstante roteringer er man aldri trygge på spilletid.

Andre spillere å vurdere til denne runden bør være Man Uniteds Daniel James (6.1), som virkelig har funnet formen de siste ukene. Sheffield Uniteds Callum Robinson (5.3) er også en spennende spiller som virker å ha kommet i gang. Merk at sistnevnte er noe usikker grunnet skade.

Alternativer:

Richarlison (7.9), borte mot Bournemouth
John McGinn (5.6), hjemme mot West Ham
Manuel Lanzini (6.6), borte mot Aston Villa
Dani Ceballos (5.7), borte mot Watford

Angrep

Denne runden får Teemu Pukki endelig en fortjent pust i bakken da de møter Man City på Etihad. Vi velger heller Roberto Firmino (9.5) på topp hjemme mot Newcastle. Brasilianeren har levert en strålende sesong på Fantasy så langt, men havner ofte noe i skyggen på Salah og Mané. Godt og billigere valg for å komme inn i Liverpools angrepsrekke.

Sébastien Haller (7.4) har scoret i to strake runder nå, og virker å ha funnet formen skikkelig. Vi tror han fortsetter med dette i GW5 borte mot Aston Villa.

Alternativer:

Sergio Agüero (12.1), borte mot Norwich
Tammy Abraham (7.1), borte mot Wolverhampton
Callum Wilson (7.8), hjemme mot Everton
Wesley Moraes (6.0), hjemme mot West Ham

Ukens drømmelag – Gameweek 5

Fantasy gw 5

Hvem bør du ha som kaptein?

Denne runden kjører vi på med Mohamed Salah hjemme mot Newcastle. Roberto Firmino er dog en meget god differential-option.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler