Fantasy-tips: Manchester City og Spurs-dominans på vårt drømmelag i runde 3

Fantasy runde tre tips

Da er andre uke av årets Fantasy Premier League unnagjort, og vi fikk servert en runde med jevne resultater, ingen store overraskelser og ikke minst, en lav Fantasy-gjennomsnittsscore på 41 poeng. Rundens store vinnere var Norwich og Teemu Pukki (6.8), som tok seg greit av et svakt Newcastle. Finnen scoret 17 poeng, har allerede steget 0.3 i verdi siden GW1, og viser seg som en meget verdifull spiller å ha på Fantasy for øyeblikket.

En annen av ukens vinnere var Sheffield Uniteds John Lundstram (4.1). Etter en solid preseason var engelskmannen mye snakket om før sesongen som et meget godt valg i nederste prisklasse, da han på Fantasy er registrert som forsvarsspiller, men i realiteten spiller offensivt på midtbanen til de nyopprykkede fra Sheffield. Lundstram scoret 14 poeng, og kommer til å stige videre i pris. En must-have i 15-mannstroppen.

Ellers er det verdt å merke seg at Sadio Mané (11.5) er tilbake for Liverpool, og leverte fra sin første start. Kan være et greit alternativ til Mohamed Salah (12.5) dersom man vil spare inn en million. Kevin De Bruyne (9.6) er også i gang – leverte en praktkamp mot Tottenham med to assists, og kan gå mot en strålende Fantasy-sesong.

PS! Et lite tips for å gjøre planlegging av dine overganger lettere er utvidelsen FPL Tools, som er tilgjengelig både for Chrome og Firefox. Denne viser deg hver spillers neste fem kamper og deres vanskelighetsgrad, samt poengscore per spiller de seneste fem spillerundene.

Rundens skuffelse – GW2

Det var mange som med rette hadde valgt Mohamed Salah (12.5) som sin kaptein foran møtet med Southampton, etter fem mål på sine fire møter mot The Saints. Dessverre leverte ikke den egyptiske målfaraoen denne runden og endte med en blank på 3 poeng. En annen som har latt vente på seg denne Fantasy-sesongen er Evertons Gylfi Sigurdsson (8.0). Islendingen har tilgode å levere målpoeng denne sesongen, men i det som virker som et meget solid Everton-lag er det nok bare et tidsspørsmål før dette kommer.

Rundens overraskelse – GW2

Dani Ceballos (5.6) er utlånt fra Real Madrid til Arsenal denne sesongen, og var nok et ubeskrevet blad for mange som ikke har fulgt spansk fotball. Mot Burnley i andre serierunde var spanjolen overalt, og leverte en strålende prestasjon som kunne minne om Cazorla på sitt beste. Det endte opp med to assist og tre bonuspoeng, og 11 poeng totalt. Ceballos virker å kunne gjøre den offensive midtbanerollen i Arsenal til sin egen denne sesongen, og med en beskjeden pris på 5.6 kan han absolutt være et godt valg. Arsenal har dog Liverpool og Tottenham i sine to neste kamper, så det kan være smart å avvente noe.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 2

GW2 resultater

Vi endte opp med 67 poeng (mot et gjennomsnitt på 41), og en total gameweek-ranking på 96691. Hadde vi ikke vært så uheldige å plassere John Lundstram på benken kunne denne scoren vært enda høyere. Men vi sier oss fornøyd.

Fredag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 3!

Keeper

Hugo Lloris (5.5). Tottenham har tilgode å holde nullen denne sesongen, men hjemme mot Newcastle bør de har meget gode muligheter til å sikre sin første smultring.

Mat Ryan (4.5) spiller hjemme mot Southampton, og står bak et Brighton-forsvar som har virket solid de første serierundene. Sisteskansen har allerede samlet 11 poeng på sine to første kamper, og det eneste målet Southampton har scoret denne sesong kom av en stor keepertabbe av Liverpool-vikar Adrián i forrige kamp.

Alternativer:

Dean Henderson (4.5), hjemme mot Leicester

Jordan Pickford (5.5), borte mot Aston Villa

David de Gea (5.6), hjemme mot Crystal Palace

Forsvar

Aymeric Laporte (6.5) virker sammen med Ederson å være det tryggeste valget når det kommer til å spille fast i Manchester City sitt forsvar. Franskmannen skal sammen med resten av lagkameratene sine møte Bournemouth på sørkysten, og vi tror de drar derfra med et rent bur i bagasjen. Laporte er også en spiller som både kan være farlig offensivt på corner, samt hente bonuspoeng.

John Lundstram (4.1) er som nevnt over et fantastisk valg å ha i troppen grunnet sin lave pris og det faktum at han som registrert forsvarsspiller i realiteten spiller midtbane. Sheffield United har sett solide ut defensivt så langt, og hjemme mot et Leicester-lag som så langt har slitt med å få hull på byllen kan det godt komme en ny clean sheet. Samtidig kan engelskmannen leverte målpoeng offensivt, noe han da får ekstra godt betalt for.

Alternativer:

Martín Montoya (4.5), hjemme mot Southampton

Aaron Wan-Bissaka (5.6), hjemme mot Crystal Palace

Willy Boly (5.0), hjemme mot Burnley

Matt Doherty (6.0), hjemme mot Burnley

Midtbane

Kevin De Bruyne (9.6) kom endelig i gang mot Tottenham, hvor han leverte to assists. Tottenham var heldige som fikk med seg ett poeng i den kampen, og vi tror at både De Bruyne og Raheem Sterling (12.2) kommer til å levere varene borte mot Bournemouth.

Heung-Min Son (9.5) er endelig tilbake fra karantene etter sitt røde kort på slutten av forrige sesong. Han kan fort finne på å gå direkte inn i elleveren til et Tottenham som er sultne på flere scoringer, og som betimelig da møter et formsvakt Newcastle hjemme i London.

Alternativer:

Anthony Martial (7.7), hjemme mot Crystal Palace

João Moutinho (5.5), hjemme mot Burnley

Gylfi Sigurdsson (8.0), borte mot Aston Villa

Leandro Trossard (6.0), hjemme mot Southampton

Angrep

Harry Kane (11.0) fikk ikke mye til borte mot de regjerende ligamesterne i sist runde, men vi tror han får betydelig enklere arbeidsvilkår hjemme mot Newcastle. Bankers.

Teemu Pukki (6.8) scoret hat-trick i forrige runde, og er således på alles Fantasy-lepper. Det blir nok hakket vanskeligere hjemme mot Chelsea, men etter å ha sett finnen imponere også på Anfield tror vi han fort kan fortsette scoringsformen mot et vaklende Chelsea-forsvar.

Alternativer:

Marcus Rashford (8.6), hjemme mot Crystal Palace

Roberto Firmino (9.5), hjemme mot Arsenal

Diogo Jota (6.5) eller Raul Jiménez (7.5), hjemme mot Burnley

Ukens drømmelag – Gameweek 3

GW3 tips Fotballkanalen

Hvem bør du ha som kaptein?

Det er mange gode kapteinsvalg denne runden, men vi har valgt å gå for Harry Kane hjemme mot Newcastle.

Til slutt

Denne runden eller neste kan være et godt tidspunkt å bruke ditt første Wildcard dersom du føler at du har kommet skjevt ut. Man vil ikke falle for langt bak i sammendraget for tidlig, samtidig som at det er viktig å ta overveide avgjørelser.

Husk deadline denne runden fredag kl. 20:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler