Fotballkanalens tips til runde 28 i Fantasy Premier League 2019/2020

Tips til Fantasy Premier League runde 28

Gameweek 27 åpnet ved at Chelsea slo Tottenham 2-1 hjemme på Stamford Bridge. Gjestene fra London står virkelig uten prominente målscorere for tiden med Harry Kane og Heung-Min Son skadet, og det kan nok være smart å unngå de liljehvite i en periode fremover. Man City slo Leicester i toppoppgjøret på King Power Stadium etter scoring av Gabriel Jesus (9.5). Riyad Mahrez (8.5) leverte sesongens 10. målgivende, mens Sergio Agüero (11.9) endte opp uten poeng etter at han bommet på straffe.

På søndagen var det tre lag som imponerte. Først ut var Man United, som slo Watford 3-0 på hjemmebane. Anthony Martial (8.0) scoret igjen, mens nysigneringen Bruno Fernandes (8.2) ble kampens store spiller med ett mål og én målgivende. Neste lag ut var Wolverhampton, som knuste tabelljumbo Norwich med 3-0 i en kamp hvor Diogo Jota (6.2) ble kampens profil. Portugiseren scoret to og hadde én assist, noe som gav 16 poeng og rundens mestscorende spiller.

Arsenal fortsatte den positive trenden og slo Everton 3-2 hjemme på Emirates. Pierre-Emerick Aubameyang (10.9) scoret to mål og viste igjen hvor viktig han er for rødtrøyene. Til slutt vant også Liverpool, selv om West Ham yppet seg og faktisk hadde ledelsen på et tidspunkt. Trioen Mohamed Salah (12.8), Sadio Mané (12.3) og Trent Alexander-Arnold (7.7) ordnet biffen og sikret The Reds’ 18. strake seier i Premier League.

Rundens vinnere – GW27

Rundens vinnere går til Wolverhampton, som virkelig er i form defensivt. Klarte sin tredje strake clean sheet, og spillere som Matt Doherty (6.1), Romain Saïss (4.5) og Willy Boly (4.7) kan være virkelig gode investeringer i laget ditt akkurat nå – spesielt når man ser på kampene Wolves har fremover.

Rundens skuffelse – GW27

Rundens skuffelse går til Danny Ings (7.1), som var valgt av mange etter sin gode form i det siste og Southamptons hjemmekamp mot Aston Villa. Engelskmannen klarte dessverre ikke å tegne seg på scoringslisten denne gangen, men er likevel et meget godt valg som angriper i tiden fremover.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 27

Fantasy oppsummering runde 27

Vi endte på 68 poeng, noe som igjen var en meget god score. Doherty, Alexander-Arnold, Robertson, Salah, Pépé, Jiménez og Aubameyang leverte alle, og sørget for nok en god runde for Fotballkanalens drømmelag. Vi fortsetter denne trenden i GW28!

Fredag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 28!

Keeper

Kasper Schmeichel (5.3) og Leicester har vært solide defensivt de siste kampene, selv om det ble et knepent tap mot Man City sist. Revene har et meget attraktivt kampprogram fremover, og det begynner med en visitt til tabelljumbo Norwich på fredag kveld. Her skal Leicesters danske målvakt ha meget gode muligheter til å holde nullen.

Alternativer:
Nick Pope (4.8), borte mot Newcastle
Vicente Guaita (5.1), borte mot Brighton
Alex McCarthy (4.4), borte mot West Ham
Martin Dubravka (5.0), hjemme mot Burnley

Forsvar

Igjen må vi inkludere en Liverpool-forsvarer i drømmelaget vårt. Den suverene ligalederen skal besøke Watford, og er det én spiller du virkelig må ha i laget ditt for tiden så er det Trent Alexander-Arnold (7.7). Den unge høyrebacken har scoret 5 eller flere poeng i hver runde siden GW17, og mange av de har også vært tosifrede. Fantasys formspiller og bankers i laget.

I Sheffield Uniteds fravær er det færre åpenbare valg på de defensive plassene, så vi velger nok en Leicester-spiller i deres møte med Norwich. Ricardo Pereira (6.3) er bankers på laget og den mest offensivt farlige av Leicesters forsvarere, og portugiseren er et godt valg denne runden.

Alternativer:
James Tarkowski (5.1), borte mot Newcastle
Aaron Wan-Bissaka (5.3), borte mot Everton
Jamaal Lascelles (4.3), hjemme mot Burnley
Jack Stephens (4.5), borte mot West Ham
César Azpilicueta (5.8), borte mot Bournemouth

Midtbane

På midtbanen velger vi å inkludere begge av Liverpools talismaner denne runden, nemlig Mohamed Salah (12.8) og Sadio Mané (12.3). Umulig å si hvilken av disse superstjernene som leverer høyest score, og har du råd til å ha begge i laget ditt er nok ikke det noen dum idé.

Mason Mount (6.1) er en spiller som på mange måter har tatt plassen sin tilbake etter en liten periode med mindre spilletid. Har også funnet tilbake til noe av den formen han hadde i sesongstarten, og får nok helt sikkert spille grunnet N’Golo Kantés skade. Chelsea møter et svakt Bournemouth, og den engelske midtbanespilleren kan ha gode muligheter her.

De to siste plassene på midtbanen gir vi til Harvey Barnes (6.0) borte mot Norwich og Wilfried Zaha (6.8) borte mot Brighton. To spillere i medium form, men med på papiret gode kamper.

Alternativer:
Robert Snodgrass (5.2), hjemme mot Southampton
Dwight McNeil (6.0), borte mot Newcastle
James Ward-Prowse (5.7), borte mot West Ham

Angrep

Igjen en runde uten så mange klare gode valg på spissplassen. Danny Ings (7.1) blanket sist, men har en innbydende bortekamp mot West Ham denne runden, og vi gir ham fornyet tillit.

Raúl Jiménez (7.9) leverer som vanlig jevnt og trutt, og scoret også sist. Wolves skal denne runden besøke Tottenham, og meksikaneren har en tendens til å levere mot de store lagene.

Alternativer:
Diogo Jota (6.2), borte mot Tottenham
Jamie Vardy (9.7), borte mot Norwich
Roberto Firmino (9.7), borte mot Watford
Tammy Abraham (7.6), borte mot Bournemouth

Ukens drømmelag – Gameweek 28

Fantasy Premier League runde 28 tips

Hvem bør du ha som kaptein?

Formspiller nr. én i Fantasy om dagen er Trent Alexander-Arnold, og vi setter kapteinsbindet på han.

Til slutt

Husk deadline denne runden fredag kl. 20:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler