Her er spillerne du skal ha i den 27. runden av Fantasy Premier League

Pepe Grealish Arsenal Aston Villa

Gameweek 26 ble en lang affære, og strakk seg faktisk over to og en halv uke etter at Man Citys kamp mot West Ham ble utsatt grunnet uvær. I den nevnte kampen, som gikk av stabelen inneværende uke, vant de regjerende seriemesterne 2-0 – med midtbanemaestro Kevin De Bruyne (10.8) i hovedrollen. Den belgiske tryllekunstneren scoret et mål, leverte en assist og fikk tre bonuspoeng, noe som gav 14 poeng totalt.

Sheffield United fortsetter sin gode form, og er oppe på en sjetteplass på tabellen. Denne uken var det Bournemouth som ble slått 2-1, blant annet med et mål av innbytter og legende John Lundstram (5.0). Vi tror fortsatt han har mistet sin plass i laget, men dette gjør det utvilsomt noe vanskeligere å kvitte seg med han.

Liverpool vant som vanlig, denne gang mot tabelljumbo Norwich. Mohamed Salah (12.8) skuffet dog, mens Sadio Mané (12.2) i stedet tok på seg rollen som matchvinner i sitt comeback fra skade. Man United slo et uheldig Chelsea på Stamford Bridge, hvor blant annet Anthony Martial (7.9) tegnet seg på scoringslisten.

Arsenal imponerte endelig offensivt med 4-0 over Newcastle, noe som fort kan være starten på en god periode for Artetas menn. Nicolas Pépé (9.1) var hovedpersonen med ett mål og to assists, mens Pierre-Emerick Aubameyang (10.8) endelig kom på måltavlen igjen. Til slutt nevner vi at Heung-Min Son (10.0) imponerte med hele 13 poeng i Tottenhams 3-2-seier over Aston Villa, men nå har pådratt seg en skade i armen som nok holder koreaneren ute i mange måneder. Må selges.

Rundens vinnere – GW26

Rundens vinnere deles av en Arsenal-offensiv som endelig virker å fungere igjen, og en Kevin De Bruyne (10.8) som fortsetter å være lyspunktet i en vanskelig periode for de blå for Manchester. Hos Arsenal kom hele det offensive stjernegalleriet på scoringslisten, og spesielt Nicolas Pépé (9.1) og Pierre-Emerick Aubameyang (10.8) kan potensielt være gode valg på Fantasy fremover. Merk dog at både Man City og Arsenal ikke spiller i GW28!

Rundens skuffelse – GW26

Rundens skuffelser går til ukens to mest populære kapteinsvalg: Mohamed Salah (12.8) og Sergio Agüero (12.1). Både Liverpool og Man City vant, men verken Salah eller Agüero poeng for noe annet enn spilte minutter denne runden.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 26

Vi endte opp på 75 poeng denne runden, noe vi må si oss meget fornøyde med. Begge spissene leverte mål, De Bruyne og Son scoret stort på midtbanen, mens Egan, Robertson og Alexander-Arnold alle hadde gode scores bakerst i banen. Vi håper på å opprettholde denne standarden i GW27!

Oppsummering runde 26 fantasy

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 27!

Keeper

Dean Henderson (5.1) og Sheffield United er som vanlig et trygt valg defensivt, og denne runden har de en overkommelig kamp på hjemmebane mot Brighton. Som vi skrev i forrige artikkel – pass dog på at Henderson ikke spiller i GW28, samt i GW31 når de møter hans moderklubb Man United.

Alternativer:
Nick Pope (4.7), hjemme mot Bournemouth
Alex McCarthy (4.4), hjemme mot Aston Villa
Rui Patrício (5.1), hjemme mot Norwich
Bernd Leno (5.0), hjemme mot Everton
Vicente Guaita (5.1), hjemme mot Newcastle
David de Gea (5.4), hjemme mot Watford

Forsvar

Liverpools forsvar har virkelig levert varene de siste ukene, og holdt igjen nullen sist. Trent Alexander-Arnold (7.7) og Andrew Robertson (7.0) fikk henholdsvis 1 og 3 bonuspoeng sist, og disse to er nok de to beste Liverpool-forsvarerne å ha på laget ditt – til tross for prisen. Vi gjør plass til begge på ukens drømmelag.

Wolverhampton har en meget attraktiv kamp hjemme på Molineux denne runden, hvor de tar imot bunnplasserte Norwich. Ulvene har holdt nullen i to runder på rad, og vi tror fort de kan gjøre det igjen. Da velger vi å ta med Matt Doherty (6.1) på laget vårt.

Alternativer:
John Egan (4.5) eller en annen Sheffield United-forsvarer, hjemme mot Brighton
James Tarkowski (5.1), hjemme mot Bournemouth
Aaron Wan-Bissaka (5.3), hjemme mot Watford
Willy Boly (4.7), hjemme mot Norwich

Midtbane

Liverpool tar imot et meget svakt West Ham-lag hjemme på Anfield denne runden, og da må enten Mohamed Salah (12.8) eller Sadio Mané (12.2) med på laget. Salah blanket sist etter en meget sterk periode, og vi velger å stole på egypteren også neste runde til tross for at Mané var den som scoret sist.

Nicolas Pépé (9.1) og resten av Arsenal-laget overbeviste med en 4-0-seier mot Newcastle sist, en seier som virkelig var på tide etter en defensiv solid men offensiv fattig periode. Både den ivorianske nysigneringen, samt hans offensive lekekamerater Aubameyang, Lacazette og Özil kom på scoringslisten, og vi tror at Pépé fort kan finne på å ha en ny stor kamp når Arsenal tar imot Everton i Nord-London.

Til slutt inkluderer vi Jack Grealish (6.7) i en midtbanetréer. Den engelske offensive midtbanemannen har hatt en fantastisk sesong for et skuffende Aston Villa-lag, og er på radaren til mange storklubber denne sommeren. Denne runden besøker Villa Southampton sørkysten, og unge Grealish har igjen gode muligheter til poeng.

Alternativer:
John Fleck (5.1), hjemme mot Brighton
Anthony Martial (7.9), hjemme mot Watford
Adama Traoré (5.8), hjemme mot Norwich
James Ward-Prowse (5.7), hjemme mot Aston Villa
Wilfried Zaha (6.8), hjemme mot Newcastle

Angrep

Ikke så vanvittig mange gode spissvalg denne runden, men de vi har er virkelig gode. Vi satser på en tréer på topp bestående av Pierre-Emerick Aubameyang (10.8), Danny Ings (7.1) og Raúl Jiménez (7.8). Alle tre har virkelig innbydende kamper og skal være i god form. Her kan det bli mye poeng.

Alternativer:
Roberto Firmino (9.7), hjemme mot West Ham

Ukens drømmelag – Gameweek 27

Fantasy 27 tips

Hvem bør du ha som kaptein?

Vi velger igjen det tilsynelatende tryggeste valget og setter ukens kapteinsbind på Liverpools Mohamed Salah.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler