Fotballkanalens tips til runde 22 i Fantasy Premier League

Bramall Lane Sheffield United fantasy tips Premier League

I Gameweek 21 fikk Mikel Arteta endelig sin første seier som Arsenal-sjef da de rødhvite fra London tok en overbevisende 2-0-seier mot Ole Gunnar Solskjærs Man United. Liverpool fortsetter sin ekstreme rekke med seire, og har nå faktisk ikke tapt i Premier League på over 365 dager. En helt vill prestasjon.

Chelsea snublet borte mot Brighton, men Fantasy-favoritt Tammy Abraham (7.8) fikk likevel karret seg til en assist. Tottenham tapte overraskende borte mot Southampton, og viser hvilken ustabil form de er i. Kanskje det er på tide å droppe Tottenham-spillere fra Fantasy akkurat nå. På motsatt side var det Danny Ings (6.7) som scoret for Southampton, og den engelske spissen slutter ikke å levere Fantasy-poeng. Begynner å se ut som en must-have på laget ditt.

Leicester vant overbevisende 3-0 borte mot Newcastle, selv uten Jamie Vardy (10.1) – som dog er tilbake til den kommende GW22. Til slutt nevner vi at West Ham kjørte over et meget svakt Bournemouth. West Ham ser spennende ut på Fantasy under David Moyes, mens Bournemouth ser ditto meget skrøpelige ut defensivt.

Rundens vinnere – GW21

Rundens vinnere går Jack Grealish (6.4) og hans eiere. Den engelske midtbanespilleren har levert meget godt på Fantasy over tid nå, og er oppe blant de mestscorende midtbanespillerne denne sesongen. Mot Burnley endte han opp med både scoring og assist, noe som gav 13 poeng.

Rundens skuffelse – GW21

Rundens skuffelse gir vi til Dele Alli (8.8). Spurs-midtbanespilleren blanket nok en gang, og har etter en sterk periode nå fire blanks på sine fem siste. Da er det nok på tide å få engelskmannen ut av laget.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 21

fantasy 21

Vi endte på 49 poeng denne runden, ett poeng over gjennomsnittet. Det kan vi ikke si oss fornøyde med, og vi ble i stor grad reddet av kaptein Salah, samt Zaha, Ogbonna og Alexander-Arnold. Vi prøver igjen i GW22!

Fredag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 22!

Keeper

Rui Patrício (5.2) og Wolverhampton tar denne runden på Molineux imot et Newcastle-lag som tapte hele 3-0 hjemme mot Leicester sist runde. De sorthvite fra nord har hatt en solid sesongstart, men er likevel i vaklende form. Vi satser på at Wolves kan ha gode sjanser til å holde nullen her.

Alternativer:
Dean Henderson (4.9), hjemme mot West Ham
Aaron Ramsdale (4.7), hjemme mot Watford
Kasper Schmeichel (5.4), hjemme mot Southampton
Jordan Pickford (5.3), hjemme mot Brighton
David de Gea (5.4), hjemme mot Norwich
Kepa Arrizabalaga (5.5), hjemme mot Burnley

Forsvar

Trent Alexander-Arnold (7.5) er en spiller hvor navnet på motstanderen ikke trenger å ha så mye å si for hans prestasjoner, noe han viste mot Leicester borte. Denne ganger skal Liverpool besøke Tottenham i London, og det er meget mulig at Trent har enda mer å tilby – spesielt offensivt.

Lucas Digne (5.7) og Everton har vist skikkelig forbedring etter at Carlo Ancelotti tok over i sjefsstolen. The Toffees får denne runden besøk av et ustabilt Brighton-lag hjemme på Goodison, og vi tror den franske backen har gode muligheter til poeng både offensivt og defensivt.

Alternativer:
John Lundstram (5.1), hjemme mot West Ham
Çaglar Söyüncü (5.1), hjemme mot Southampton
Matt Doherty (6.1), hjemme mot Newcastle
Ricardo Pereira (6.4), borte mot Southampton
César Azpilicueta (5.8), hjemme mot Burnley

Midtbane

Kevin De Bruyne (10.6) blanket sist mot Everton, men man vet aldri når den rødhårede belgieren slår til. Man City besøker Aston Villa i Birmingham denne runden, noe som blir gode muligheter for City- og De Bruyne-poeng.

Richarlison (8.0) har levert godt i det siste med 6 og 7 poeng på sine to siste. Virker å være en av hovednøklene i Ancelottis angrep, og har nye gode muligheter denne runden hjemme mot Brighton.

De to siste plassene på midtbanen går til Willian (7.2) og James Maddison (7.7), to spillere som på papiret har innbydende kamper – mot henholdsvis Burnley og Southampton.

Alternativer:
Raheem Sterling (11.8), borte mot Aston Villa
Ayoze Pérez (6.0), hjemme mot Southampton
Mason Mount (6.3), hjemme mot Burnley
Adama Traoré (5.5), hjemme mot Newcastle

Angrep

Jamie Vardy (10.1) er tilbake, og vi håper han skal fortsette der han slapp før jul. Møter denne runden Southampton – som er i ganske god form – men vi tror likevel Vardy skal ha gode sjanser for målpoeng her.

Raúl Jiménez (7.5) har skuffet i to kamper nå, men hjemme mot Newcastle skal den høyreiste meksikaneren ha gode sjanser til flere scoringer.

Den siste spissplassen gir vi til Chelseas Tammy Abraham (7.8) som skal opp mot Burnley hjemme på Stamford Bridge.

Alternativer:
Pierre-Emerick Aubameyang (10.8), borte mot Crystal Palace
Marcus Rashford (9.1), borte mot Norwich
Sergio Agüero (11.7), borte mot Aston Villa
Dominic Calvert-Lewin (5.9), hjemme mot Brighton

Ukens drømmelag – Gameweek 22

fantasy 22

Hvem bør du ha som kaptein?

Jamie Vardy er tilbake fra skade, og er også nybakt far. Vi tror han kan få en god runde, og setter bindet på han.

Til slutt

Husk deadline denne runden fredag kl. 20:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler