Vårt tips til ukens runde 20 i Fantasy Premier League

arsenal arteta fantasy premier league

Oppsummering Gameweek 19

Den doble spillerunden er historie, og det ble en runde med mange høye poengsummer på enkeltspillere, men også mange skuffelser. Vi begynner med Man City som slo Crystal Palace og Aston Villa henholdsvis 4-0 og 2-0. John Stones (5.1) ble ukens mestscorende spiller med hele 27 poeng gjennom sine to clean sheets, samt to scoringer i første kamp. Høye scores ble det også på Rúben Dias (5.9) og Ilkay Gündogan (5.6) med henholdsvis 18 poeng hver. Kevin De Bruyne (11.9) skuffet nok mange som hadde kjørt en trippelkaptein på han, da han kun endte opp med åtte poeng. Gikk også skadet av i siste kamp, og rapportene sier at han er ute i 4-6 uker.

Et annet lag som imponerte stort var Leicester City. Vant begge sine kamper 2-0, mot henholdsvis Southampton og Chelsea, og fikk hele fem spillere med på ukens lag. Blant de mest populære er stjerneskuddet James Justin (5.0) og midtbanemaestro James Maddison (7.2). Sistnevnte er tilbake fra skade og virker å være i knallform. Kan være et godt alternativ i tiden fremover.

Vi er også nødt å nevne Michail Antonio (6.4). Endelig tilbake fra skade, og endte opp med ett mål og tre bonuspoeng i hver kamp – noe som gjorde at han endte på hele 18 poeng. I motsatt ende av skalaen må vi nevne Liverpool. De regjerende mestrene står nå uten seier i de siste fem kampene, og uten scoring de siste fire. Utrolige tall for et såpass godt lag, og en av Fantasy-spillerne som skuffer mest er naturlig nok Mohamed Salah (12.5).

Rundens vinnere – GW19

Rundens vinnere er det ikke tvil om, og det er eierne av John Stones (5.1) og Rúben Dias (5.9). De var allerede gode og populære valg før denne runden, men det at de endte opp med totalt 45 poeng til sammen var nok mer enn de fleste kunne håpe på.

Rundens skuffelse – GW19

Rundens skuffelse må gå til Mohamed Salah (12.5). Var nok av endel managere også valgt som trippelkaptein, men endte opp med skuffende fire poeng på to kamper. Kanskje en spiller man faktisk har råd til å selge i tiden fremover.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 19

Vi endte opp med 108 poeng, noe som må sies å være en god runde – selv om det var mange av de beste FPL-managerne som scoret over 100 poeng denne runden. Vi traff meget godt på Dias, Justin og Antonio, mens også Fernandes, De Bruyne, Alexander-Arnold og Fabianski fikk okei poengsummer. Vi håper på å fortsette å gjøre det like bra i GW20!

Allerede tirsdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 20!

Keeper

Emiliano Martínez (5.1) har hatt en fantastisk sesong for Aston Villa, og skal denne runden møte et Burnley-lag som ikke scorer spesielt mye mål. De vant dog mot et svakt Liverpool sist, men vi tror argentineren likevel har store muligheter til å holde nullen her.

Alternativer:
David de Gea (5.3), hjemme mot Sheffield United
Alphonse Areola (5.5), borte mot Brighton
Ederson (6.0), borte mot West Bromwich
Robert Sánchez (4.4), hjemme mot Fulham

Forsvar

Det scores betraktelig færre mål i Premier League for tiden enn det gjorde tidligere i sesongen, og det er mange lag som hver runde har gode muligheter for å holde nullen. Derfor går vi for fire forsvarere denne runden. De to første på papiret er Man City-duoen John Stones (5.2) og Rúben Dias (5.9). Har vært i mesterlig defensiv form denne sesongen, og skal igjen ha meget store muligheter for en smultring borte mot West Brom.

Videre satser vi på Man Uniteds Luke Shaw (4.8). Shaw har vanvittig gode underliggende offensive stats, og når de røde djevlene skal møte Sheffield United hjemme på Old Trafford er også sjansene for en clean sheet veldig store.

Til slutt tar vi med Leeds’ Stuart Dallas (4.8). Har ikke levert det helt store i det siste, men skal denne runden møte et Newcastle-lag som ser helt fortapte ut. Er alltid med offensivt og spiller også endel på midtbanen.

Alternativer:
James Justin (5.0), borte mot Everton
Aaron Cresswell (5.4), borte mot Crystal Palace
João Cancelo (5.8), borte mot West Brom
Kieran Tierney (5.4), borte mot Southampton

Midtbane

På midtbanen går vi først og fremst for Man United-duoen Bruno Fernandes (11.3) og Paul Pogba (7.7). Spesielt sistnevnte har levert meget godt den siste tiden, og begge er selvskrevne på laget når Man United tar imot ligaens svakeste lag.

Videre går vi for en annen duo, nemlig Leicesters James Maddison (7.2) og Harvey Barnes (6.8). Begge hadde en meget god DGW og skal denne kampen møte Everton på Goodison. Ikke en enkel kamp, men vi tror spesielt Harvey Barnes får mye plass offensivt å boltre seg på.

Til slutt inkluderer vi Man Citys Ilkay Gündogan (5.6). Har vært meget god den siste tiden med hele fem mål på sine syv siste kamper – ikke dårlige tall for en sentral midtbanespiller! Skal denne runden møte West Brom borte, og er nok bankers på laget i Kevin De Bruynes skadefravær.

Alternativer:
Marcus Rashford (9.6), hjemme mot Sheffield United
Heung-Min Son (9.7), hjemme mot Liverpool
Jack Grealish (7.7), borte mot Burnley
Raheem Sterling (11.5), borte mot West Brom
Mason Mount (6.8), hjemme mot Wolves

Angrep

Et par halvgode alternativer på topp, men vi går for én spiss. Da satser vi på Harry Kane (11.2) hjemme mot et Liverpool-lag i motgang. Kane har levert 29 poeng på sine tre siste kamper og virker å være i godt slag.

Alternativer:
Michail Antonio (6.4), borte mot Crystal Palace
Patrick Bamford (6.7), borte mot Newcastle
Callum Wilson (6.6), hjemme mot Leeds
Ollie Watkins (6.1), borte mot Burnley

Ukens drømmelag – Gameweek 20

Hvem bør du ha som kaptein?

Ikke så veldig mange klare kapteinsvalg denne runden, så da er det naturlig å gi det til Bruno Fernandes hjemme mot Sheffield United.

PS! Grunnet mye ekstra budsjett og god benk kjører vi på med en Bench Boost denne runden 🙂

Til slutt

Husk deadline denne runden tirsdag kl. 17:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler